Steaua, invinsa de rezervele Parmei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

* Desi ocupa primul loc in campionatul romanesc, ros-albastrii au pierdut cu 1-0 la Parma dupa o prestatie lamentabila * "Sunt dezamagit. Noi am vizat victoria, dar atat a putut echipa", a recunoscut, dupa meci, antrenorul Walter Zenga

Steaua a pierdut cu scorul de 1-0, pe terenul Parmei, cea de-a doua partida disputata in grupa B a Cupei UEFA. Imbatati cu sanse mari la calificare si perspectiva intalnirii unui adversar slabit, stelistii si-au demonstrat limitele si au cedat in fata italienilor fara a produce prea mari emotii celor aproximativ 4.000 de fani parmegiani. De altfel, fondul sonor de pe "Ennio Tardini" a fost dominat in repetate randuri de cei 500 de fani stelisti "incartiruiti" la peluza a doua a stadionului. Romanii au trecut cu vederea jocul penibil al liderului din Divizia A, injurandu-l pe rupte pe jucatorul roman al Parmei, Ianis Zicu, aparut surprinzator in echipa trimisa in teren de Silvio Baldini. Scandarea "Figlio di putana" si cateva "urari de bine" si bannere obscene la adresa lui Dinamo au constituit manifestarile suporterilor stelisti intr-un meci de Cupa UEFA. Pe teren, jucatorii Stelei au aratat ca o echipa de Divizia B din Romania care vine sa se apere in Capitala. Desi asezati bine in teren de antrenorul Walter Zenga, stelistii nu au apucat sa puna de prea multe ori piciorul pe minge, in fata unor parmegiani siguri pe ei, care au combinat dezinvolt. "O echipa din Italia poate castiga campionatul romanesc si cu rezervele", spunea Zenga inainte de meci, iar jocul nu a facut decat sa-i dea dreptate. Doar norocul a facut ca Steaua sa nu inceapa partida cu handicap pe tabela, dupa incursiunile periculoase ale lui Maccarone din minutele 6 si 9. De partea cealalta, Steaua nu a avut decat o jumatate de ocazie in primele 45 de minute. In cea de-a doua parte a jocului au aparut pe teren si doua dintre piesele grele ale Parmei, Bresciano in locul lui Zicu si Marchionni, aruncati in lupta de Baldini impotriva unei echipe romane care a jucat disciplinat, dar fricos. Totusi, Steaua putea da lovitura in minutul 63, atunci cand Dica a trimis cu capul din 6 metri, dar portarul Berti si-a salvat echipa cu un reflex uimitor. Desi nici Parma n-a impresionat, italienii au smuls victoria in minutul 79, cand Budel l-a invins pe Martin Tudor cu un sut superb. Infranti si pusi la punct de o echipa de rezerve, stelistii au parasit stadionul din Parma fara sa lase ceva notabil in urma. Dupa ce au visat in zadar la victorie si la calificare, Steaua a aratat joi seara pe "Ennio Tardini" de ce nu a marcat vreodata in poarta italienilor.
Walter Zenga: "Atat am putut"
Probabil cel mai suparat om din delegatia ros-albastrilor a fost antrenorul Walter Zenga, care nu a reusit sa impresioneze cu nimic in patria unde este un idol. "Sunt dezamagit. Imi pare rau ca am lasat o impresie proasta. Noi am vizat victoria, dar atat a putut echipa. Sansele de calificare au scazut acum pentru ca este greu sa razbati in Europa cu o trupa fara forta fizica. La Steaua, un singur jucator are 1,85, restul sunt de talie mica", a declarat Zenga. Italianul a dorit totusi sa dreaga busuiocul in fata conationalilor sai, explicand ca echipa sa a prins o zi mai slaba: "Nu trebuie sa va faceti o parere proasta, nu asta este jocul obisnuit al Stelei", a spus tehnicianul, care le-a explicat reporterilor din Peninsula ce pateste in Romania: "In Romania este o cultura diferita, ti se cere sa castigi toate meciurile cu 3-0". Antrenorul Parmei, Silvio Baldini, a fost incantat de prestatia tinerilor sai jucatori: "La finalul primei reprize le-am spus jucatorilor ca de mult timp nu i-am mai vazut jucand cu atata dezinvoltura. Speram ca la final sa fie premiati pentru acest joc, mai ales ca sunt tineri si au nevoie de incurajari", a spus Baldini.
"Steaua nu a creat multe probleme Parmei"
Presa italiana a considerat la unison ca Steaua nu a creat nici o problema in fata unei echipe alcatuite din tineri si rezerve. "Micuta Parma a crescut", a titrat "Gazzetta dello Sport", care a notat: "Steaua nu a creat multe probleme Parmei. In minutul 79 al partidei, toate eforturile Parmei au fost rasplatite. Budel a marcat pentru prima oara si a oferit Parmei o victorie care conteaza mult pentru moralul echipei atat in campionat, cat si in Cupa UEFA", a scris cotidianul italian, in timp ce agentia Kataweb a subliniat: "Frumosii copii ai Parmei au invins Steaua. Echipa a doua a Parmei a facut o partida curajoasa, iar in final a castigat. Pentru oamenii lui Baldini nu este imposibila calificarea in turul urmator", a notat sursa citata.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite