Steaua fuge de realitate: semne care dovedesc, în mod clar, că bucureştenii nu realizează că au ajuns într-o criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tade (stânga) s-a zbătut în zadar în meciul cu Partizan Belgrad. FOTO: David Muntean
Tade (stânga) s-a zbătut în zadar în meciul cu Partizan Belgrad. FOTO: David Muntean

Gigi Becali a ieşit din închisoare la 3 aprilie, iar în mai puţin de 120 de zile a reuşit să transforme Steaua după chipul şi asemănarea sa: adică o echipă care dă mult din gură, dar pe teren nu arată nimic.

De când patronul roş-albaştrilor a decretat că actuala echipă a Stelei e cea mai bună de după Revoluţie, bucureştenii joacă constant prost. 

Seria a început cu acel eşec ruşinos, 2-3 cu AS Trencin, a continuat cu remiza cu CFR Cluj, scor 1-1, după care a venit egalul norocos cu Partizan Belgrad în prima manşă din turul III preliminar al Ligii Campionilor.

După meci, în loc să recunoască faptul că au o problemă, steliştii au optat să fugă de realitate, oferind o serie de declaraţii fără acoperire. Tonul l-a dat patronul Gigi Becali, iar jucătorii şi antrenorii au imitat discursul de neînţeles al latifundiarului.

„La cum am jucat, ne calificăm“

În stilul său caracteristic, Becali a ieşit de pe „Arena Naţională“ şi a lăsat senzaţia că a văzut alt meci. „Suntem calificaţi în proporţie de 80%. Cred că o să ne calificăm după jocul pe care l-am văzut. Cred că toată lumea şi-a dat seama că noi avem mai mari şanse de calificare. În meciul retur, nici în 2000 de ani nu ne vor mai da gol“, a şocat patronul Stelei.

Deşi echipa sa e fără victorie de trei meciuri, Adi Popa a vorbit despre un progres în jocul campioanei. „Creştem de la meci la meci. La pauză e egal, vom merge acolo să ne calificăm. Şansele rămân aceleaşi ca şi până acum“, a spus mijlocaşul de 27 de ani.

Massimo Peddrazzini, omul care îndeplineşte funcţia de antrenor în acte, a ţinut să ascundă, la rândul său, jocul dezolant al Stelei. „Eu n-am văzut unde ne-a dominat Partizan, dar e adevărat că nici noi n-am dominat. A fost un meci dificil în care ne-am chinuit mult. Şi noi am fost peste ei şi ei au fost peste noi“, a declarat italianul.

Rădoi, realist: „Putem pierde calificarea“

În mijlocul acestor declaraţii fără legătură cu realitatea, Mirel Rădoi a fost singurul care a avut un discurs cât de cât echilibrat.

A început prin a admite că echipa a jucat, din nou, prost, mai ales în prima repriză, şi a continuat prin a admite că sârbii sunt capabili de a elimina Steaua. 

„Ne propuseserăm o victorie fără gol primit, dar s-a schimbat totul după prima repriză. E o problemă că nu începem partidele în acelaşi ritm în care începem repriza a doua. Ne gândim că putem să pierdem calificarea, dar suntem optimişti. Din punctul nostru de vedere n-ar fi un dezastru. Nu mai avem nimic de pierdut, vom merge la Belgrad să câştigăm“, a spus Rădoi.

Stanciu ratează şi returul

Steaua a jucat cu Partizan Belgrad fără decarul Nicuşor Stanciu, accidentat în minutul 19 al meciului retur cu AS Trencin. Rădoi spera să-l folosească pe mijlocaşul care suferă de probleme musculare în returul de la 5 august (ora 21.30, Pro TV), însă şansele ca acest lucru să se întâmple sunt infime.

Foarte probabil, Stanciu va reveni pe teren după jumătatea lunii august, ceea ce înseamnă că va rata partidele cu FC Botoşani, Dinamo şi Astra în Liga I, dar şi revanşa cu Partizan Belgrad.

Steaua – Partizan Belgrad 1-1

Steaua: Cojocaru – Alcenat, Papp, Varela, Toşca – Muniru, Breeveld (Tahar 75) – Ad. Popa (Tudorie 65), Hamroun (Mihalcea 90+2), Chipciu – Tade. Antrenor: Mirel Rădoi

Partizan Belgrad: Z. Zivkovici – Vulicevici, Balazici, Fabricio, Petrovici – Brasanac, Jevtovici, Babovici (Ilici 83) – Oumarou (Ninkovici 70), Bozhinov (Saponjici 19), A. Zivkovici. Antrenor: Zoran Milinkovici

Goluri: Varela 81 / Vulicevici 62

Vulicevici, la primul gol

Omul care a deschis scorul pe „Arena Naţională“, sârbul Miroslav Vulicevici (30 de ani), a înscris primul său gol pentru Partizan la cel de-al treilea sezon în tricoul formaţiei din Belgrad. Fundaşul dreapta avea până miercuri şapte reuşite în toată cariera sa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite