Steaua - CSMS Iaşi 1-1: Daum râde pe sub mustaţă de „Reghe“. Vicecampioana a pierdut două puncte pe mâna lui Niţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Goalkeeper-ul pe care Laurenţiu Reghecampf nu l-a lăsat la echipa naţională a comis-o, iar Steaua a irosit primele puncte în noua ediţie de campionat.

Steaua ar fi trebuit să întâlnească CSMS Iaşi, în runda inaugurală, însă a cerut amânarea partidei pentru a pregăti „dubla“ cu Sparta Praga din turul III preliminar al Ligii Campionilor.

A fost un risc asumat de conducerea roş-albaştrilor, în condiţiile în care, jucând în pauza competiţională cu formaţia moldavă, bucureştenii au fost nevoiţi să se descurce fără jucătorii convocaţi la loturile naţionale. Acolo ar fi trebuit să ajungă şi Florin Niţă, după ce s-a accidentat Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), însă Laurenţiu Reghecampf n-a fost de acord cu convocarea portarului său pe ultima sută de metri. Astfel, Bălgrădean (Chiajna) l-a înlocuit pe Tătăruşanu.

Rămas la Steaua, Niţă a comis-o în meciul cu CSMS Iaşi, încheiat la egalitate, scor 1-1 (Vâlnceanu 20 / Bole 42). Goalkeeper-ul Stelei a scăpat în poartă o minge şutată cu efect de Bole. După pauză, Steaua a rămas în zece oameni, Onţel fiind eliminat (57).

După şase etape, Steaua e lider cu 14 puncte, fiind înaintea celor de la Dinamo şi CS U Craiova, ambele cu câte 12 puncte. CSMS Iaşi e pe cinci cu 9 puncte.

Reacţii de după meci la Digi Sport

Florin Niţă (portar Steaua): „A fost destul de greu, dar, din păcate, am rămas pe final în zece oameni, ne-am făcut un pic meciul mai greu, dar ne mulţumim şi cu un punct. ţinând cont de ce s-a întâmplat în seara asta...Am fi putut câştiga, dacă am fi rămas în 11 oameni, dar mergem înainte. Aşteptăm mai mult de la meciurile cu Botoşani şi cu Astra. Sunt om şi eu, greşesc. S-a întâmplat. Data viitoare sper să fiu mai atent. Sper că am învăţat ceva din acea fază, din acest meci. A prins mingea puţin efect. Se întâmplă şi la case mai mari. Mulţumesc lui Dumnezeu că sunt sănătos“.

Laurenţiu Reghecampf (antrenor Steaua): „A fost un joc greu. Ştiam foarte bine cum o să joace cei de la Iaşi. Au stat bine în teren, dar mă aşteptam să iasă mai mult la joc când am rămas în zece, poate mai aveam o şansă. Am marcat un gol, dar şi primit unul pe o greşeală. Se mai întâmplă. Bine că n-au existat astfel de greşeli la meciurile importante. Sunt mulţumit că am câştigat un punct, dar mă aşteptam să le luăm pe toate trei. Am fost nevoiţi să improvizăm mult, dar nu vreau să comentăm despre absenţe. Am fost conştient atunci când am amânat meciul, ne-am asumat acest risc şi n-are rost să discutăm. Sunt mulţumit de ce am realizat până acum. Suntem calificaţi în grupele Ligii Europa, suntem în grafic în campionat, unde n-am pierdut şi suntem pe primul loc“.

Andrei Cristea (atacant CSMS Iaşi): „A fost o partidă interesantă împotriva unei echipe foarte puternice. Eu cred că în această seară ar fi trebuit să profităm de această conjunctură. Steaua a avut mulţi absenţi, accidentaţi, plecaţi...Până la urmă, e un rezultat echitabil, dar dacă am fi insistat de la început să jucăm, să înscriem, cred că puteam scoate mai mult. Tactica noastră e de a ne apăra. E important că nu primim foarte multe goluri. Trebuie să fim realişti, însă, pentru a ajunge în play-off trebuie să atacăm şi să marcăm. Steaua e un nume mare, indiferent de jucătorii care joacă sau intră pe parcurs. Rămâne un grup puternic“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite