„Ssst! Steaua trăieşte!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul spune că vrea să închidă gura celor care i-au contestat şi s-au îndoit de jucători. Rezervă în majoritatea partidelor din retur, Romeo Surdu a fost titularizat contra Politehnicii Iaşi şi a marcat primul gol al Stelei.

„Adevărul": Romeo, ce înseamnă pentru tine acest prim gol din retur?

Romeo Surdu: E ca o descătuşare. Nu e plăcut să stai pe bancă, să nu joci, să nu marchezi, dar mi s-a dat şansa asta contra Politehnicii şi am fructificat-o din plin. Am dovedit că merit să îmbrac tricoul Stelei, poate chiar pe cel de titular.

De unde lipsa asta de eficacitate de până acum?

A contat şi că nu am fost folosit atât de mult, iar Kapetanos şi Stancu au marcat pe bandă rulantă. A venit, în sfârşit, şi rândul meu să pun umărul la câştigarea campionatului. Am mai pus şi eu o cărămidă la casă. La finalul sezonului, trebuie să fie gata, să avem unde pune titlul.

Eşti încrezător, deşi mulţi nu vă dădeau nicio şansă până nu demult...

Normal că sunt. Reprezint Steaua, iar echipa asta nu a avut niciodată jucători de locul 10, aşa cum i-am tot auzit pe oamenii de fotbal că spun. Până una-alta, sunt jucători în Ghencea care au realizat performanţe mari în trecut. În plus, suntem pe locul 2, în luptă cu CFR-ul pentru titlu. Deci de ce ar fi lotul ăsta atât de slab?!

Sunt momente în care apare o degringoladă totală în jocul vostru. Nu e un semn de întrebare?

Nu. Şi la Real Madrid se greşesc pase, mai vezi baloane aruncate aiurea. Nu suntem pe PlayStation, să se alinieze fazele după cum dorim. E fotbal, greşim, alergăm, recuperăm.

Apropo de public, fanii v-au încurajat...

După golul al doilea, da! Sincer, a trecut mult timp de când n-am mai simţit o asemenea atmosferă. Uitasem cum e ca întregul stadion să te încurajeze. Dacă am fi avut suporterii alături încă de la început, totul ar fi fost diferit. Inclusiv clasamentul. Eu zic că am fi fost lideri în acest moment, fără discuţie.

E titlul rezolvarea tuturor problemelor?

Clar, da! De la suporteri şi până la bani, câştigarea campionatului ar însemna încheierea conflictelor şi dispariţia presiunii incredibile la care suntem supuşi din toate părţile. Sunt de acord că la Steaua există mereu această apăsare de a câştiga trofee, dar s-a mers prea departe cu jignirile şi subestimarea noastră.

Au fost achitate şi drepturile salariale?

Ni s-a transmis că se vor rezolva, deci e în regulă, vor veni şi banii. Oricum, după cum ne-a spus şi domnul Stoichiţă, nu ei sunt cei mai importanţi acum. Dacă luăm titlul, suntem cei mai frumoşi, cei mai buni, cei mai tari. În Giuleşti ne aşteaptă iadul, dar sper să joc şi să învingem!

Care e atuul vostru în faţa CFR-ului?

Dorinţa asta de a da o palmă tuturor celor care ne-au contestat şi s-au îndoit de noi. Steaua trăieşte!

Selecţionerul Răzvan Lucescu a fost şi el la meci...

Îmi poartă noroc! Mereu joc bine când e şi el în tribună. Nu am renunţat la gândul de a fi convocat la naţională.

" Golul i-l dedic lui Daris, băieţelul meu. Chiar dacă a adormit spre finalul meciului, a văzut golul şi m-a pupat pentru reuşita mea."
Romeo Surdu
atacant Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite