Sorin Cîrţu, antrenor FC Taraz: „Fac Taraz Maxima în Kazahstan!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lung (stânga), Cîrţu şi Irimescu vor începe treaba în primăvară la FC Taraz
Lung (stânga), Cîrţu şi Irimescu vor începe treaba în primăvară la FC Taraz

Ajuns la 56 de ani, Sorin Cîrţu se lansează în cea mai exotică aventură a carierei sale de antrenor. Fostul atacant al Universităţii Craiova a semnat cu FC Taraz, echipă ce a terminat pe locul 9 în campionatul din Kazahstan, ţară condusă de controversatul preşedinte Nursultan Nazarbaiev. Sorinaccio îi va avea secunzi la noua sa echipă pe foştii săi colegi Mircea Irimescu şi Silviu Lung.

„Adevărul": Cum aţi ajuns tocmai în Kazahstan, domnule Cîrţu?

Sorin Cîrţu: Ce să fac, ştii cum se zice, banii nu se găsesc doar lângă casă. E o provocare interesantă, chiar cred că aveam nevoie de aşa ceva.

Cu ce se mănâncă FC Taraz?

Am luat destule informaţii de la ei, echipa a terminat campionatul pe locul 9, în Kazahstan se joacă sistemul primăvară - toamnă, deci noul campionat va debuta la ei în martie. În ultimul sezon l-au avut în echipă şi pe Nemanja Jovanovici, atacantul care a mai jucat la Pandurii şi la „U" Cluj. Am fost acum la Taraz doar să semnez contractul, cunoştinţă cu echipa voi face în ianuarie, în cantonamentul din Antalya.

Auziseră cei de la Taraz de Sorin Cîrţu?

E, cine n-a auzit de mine? (Râde)...  Legătura mi-a făcut-o un impresar de la Chişinău, Leonid Istrati, care are relaţii în fotbalul ex-sovietic.  Cei de la Taraz vor să facă o echipă puternică şi cam asta a fost. Leonid mai avea contacte şi cu cei de la FC Astana, o echipă din capitala Kazahstanului, dar acolo s-a schimbat preşedintele clubului şi l-au luat antrenor pe Oleg Protasov.

Au ambiţii patronii din Kazahstan!

Impropriu spus patronii. De exemplu, conducătorul de la FC Taraz este guvernatorul provinciei, funcţie politică. Au 11 regiuni în Kazahstan.

Oraşul cum e?

Taraz are vreo 350.000 de locuitori, cam ca şi Craiova... A, să vezi coincidenţă, stadionul se numeşte „Central", la fel ca arena tinereţii mele! O să ne simţim bine acolo!

„O să ne"...

Da, fiindcă îi voi avea secunzi pe Mircea Irimescu şi Silviu Lung, foştii mei coechipieri din Craiova Maxima. Chiar aşa, o să fac acolo un fel de „Taraz Maxima", sper să fie bine.

Pe ce durată e contractul?

Am semnat pe un an cu opţiune pe încă unul. După primul an şi eu şi ei ne punem la masă şi analizăm.

Astana, la fel ca New York şi Dubai

Sorin Cîrţu a rămas impresionat de Astana, capitala Kazahstanului. „Oraşul arată senzaţional, zici că eşti la New York sau la Dubai! Adică e ceva impresionant. Am văzut pe net şi am survolat oraşul din avion fiindcă am şi aterizat la Astana, dar am stat doar în aeroport, pentru avionul de Istanbul, la întoarcere. Abia aştept să vizitez de la primăvară încolo", a declarat Cîrţu.



13 echipe de club a antrenat Cîrţu: Craiova, Electroputere, Rapid, Veria,  Extensiv, Oţelul, FC Argeş, Timişoara, Progresul, Mioveni, Pandurii, CFR Cluj, Steaua

Astana, la fel ca New York şi Dubai
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite