Sorana, fascinată de Serena Williams: Declaraţii pline de bun simţ despre cea mai bună jucătoare a tuturor timpurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lui Cîrstea nu i-a venit să creadă când a văzut că fostul lider mondial a revenit pe terenul de tenis după ce a născut o fetiţă.

Serena Williams (11 WTA) e luată peste picior de cei care sunt campioni mondiali într-un singur domeniu: postarea unor comentarii idioate din spatele calculatorului.

Americanca de 37 de ani e, în schimb, extrem de respectată în lumea sportului şi mai ales de colegele ei din circuit, care ştiu cât de greu e să rezişti la nivelul la care Serena se află de foarte mulţi ani. Sorana Cîrstea e şi ea printre admiratoarele lui Williams, lucru pe care l-a dezvăluit în interviul acordat pentru mirceamester.ro.

Ce a spus Sorana Cîrstea?

Eu am crezut că Serena nu mai revine. Jos pălăria pentru ea. Îmi place Serena ca joc, pentru că sunt fanul tenisului agresiv. Nu e jucătoarea mea favorită, însă ştiu să apreciez ce face bine. Practic ea a venit cu ideea de joc agresiv în tenisul feminin, pentru că până la ea se cam plimba mingea peste fileu. Serena şi Venus au schimbat tenisul, iar eu am fost mereu o fană a jocului lor.

Am avut curiozitatea să-i văd meciurile la Melbourne, pentru că nu mai jucase de ceva vreme în afară de Hopman Cup şi am vrut să văd ce aduce nou. Are 37 de ani, a câştigat tot ce se putea câştiga, dar în Australia am văzut-o anul ăsta că foloseşte pentru prima dată unghiuri cross scurte şi că atacă la fileu. E o schimbare enormă. Probabil că şi-a dat seama că nu mai poate să stea atât de mult în raliuri şi că trebuie să facă ceva.

În general, cei care se uită la tenis o subestimează pe Serena pentru că-i văd gabaritul. Pare că nu are cum să se mişte rapid pe teren şi că-i dai două mingi stânga-dreapta şi gata. Problema e că serveşte atât de bine şi returnează atât de bine, încât tu începi aproape fiecare punct din faza defensivă. Nimeni nu serveşte ca Serena.

Ea conduce din start. Dacă reuşeşti s-o plimbi, da, ai câştigat. Dar e foarte greu să faci asta, pentru că pe lângă serviciu şi retur ea stă în interiorul terenului şi ia mingea foarte repede. Dacă reuşeşti un raliu de la patru lovituri în sus, ai şanse. Însă toate punctele ei durează puţin, de asta şi meciurile sunt foarte scurte. Mie mi se pare că e extraordinar de inteligentă: a văzut că nu se mai poate mişca ca pe vremuri, a trecut la strategia “prima şi-a doua”.

La meciul cu Pliskova am văzut statistica şi am rămas mască: Serena are 50 de sferturi de finală la Grand Slam-uri. Imaginaţi-vă că femeia asta merge în sferturile de finală de la Roland Garros ca la antrenament.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite