Consider că Simona Halep este în acest moment un bun naţional, din punct de vedere sportiv, în egală măsură în care sunt convins că Simona Halep nu ar mai fi fost atât de intens mediatizată şi promovată dacă ar fi fost contemporană cu Hagi şi Generaţia de Aur, ori cu Patzaichin, Nadia, Năstase, handbaliştii campioni mondiali de patru ori şi mulţi alţii.

Din păcate, sportul românesc nu ne-a oferit niciodată prea mulţi idoli în acelaşi timp, iar acum e momentul Simonei Halep. E momentul ei şi pentru că nu avem alternative, nu avem eroi. Ne hrănim din tenis şi din handbalul feminin, o dată la patru ani din scrimă şi în rest înjurăm. Fotbalul e de doi lei, gimnastica ne-a trădat, atletismul agonizează, caiacul se dopează, boxul e în corzi şi lista poate continua.

Aşadar, sunt convins că Simona merită cu mult mai multe bile albe decât negre. Dar asta nu înseamnă că Simona Halep e cocoţată pe un piedestal intangibil şi că nimic din ceea ce i se întâmplă nu e din vina.Exemplu concret, trăit pe propria piele la Melbourne, zilele acestea: 

Sâmbătă, Simona Halep, zâmbitoare: „Sunt ok, mă simt bine. m-am pregătit excelent în Australia, abia aştept să intru pe teren, voi fi foarte rapidă, sunt focusată pe meci şi voi da totul, am uitat ce s-a întâmplat anul trecut, mă bucur că deschid turneul etc.” 

Luni, Simona Halep, abătută: „Am avut dureri mari de la Shenzhen încoace. În ultimele zile am luat mereu antiinflamatoare, Am tendinită la genunchiul stâng, ştiam că nu pot juca la capacitate maximă, e prima dată când dau vina pe o accidentare, probabil trebuie să iau o pauză”

Cine şi ce să mai înţeleagă din asta? E uşor să spui despre Halep că îşi caută scuze atunci când pierde, dar mult mai grav e că Simona are probleme cu sinceritatea. Poate chiar şi faţă de ea. Dacă Halep spune că se simte bine atunci când e accidentată, probabil că şi atunci când zice că relaţia cu antrenorul e extraordinară, de fapt ascunde o problemă cu acesta, ori când ne asigură că şi-a îmbunătăţit serviciul înseamnă că nici măcar n-a lucrat la el, sau când afirmă va da totul pe teren se gândeşte deja la o vacanţă, ca să nu mai zic de pozele aruncate pe instagram în care zâmbeşte haios deşi ea de fapt maschează o durere acută la tendon.

Cel mai mare pericol al Simonei este în acest moment pierderea credibilităţii. Nu există sportiv care să calce numai pe succese. Trăim într-o lume efervescentă a performanţei şi ierarhiile se schimă foarte des, Atitudinea şi caracterul trebuie să rămână la fel. Aşa fac marii campioni.

Sunt convins că Simona Halep are probleme medicale. Am şi văzut-o şchiopătând în primul set cu Shelby Rogers, am văzut şi doctorul care i-a acordat îngrijiri medicale. Am văzut-o chinuindu-se în setul doi să împingă în picioare, dar am văzut-o şi când zâmbea spunând că se simte foarte bine şi când de pe acelaşi scaun a spus răspicat că o durea tendonul de vreo zece zile şi stătea pe pastile. Aşa că, în virtutea sincerităţii ei, îi putem crede şi pe cei care spun că de fapt uneori genunchiul o mai doare şi de la cap!