Simona Halep, după victoria cu Zarine Diyas: „Am fost emoţionată şi nervoasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep, locul 6 WTA, a reuşit calificarea în turul al treilea la French Open, după succesul cu 7-6, 6-2 în faţa Zarinei Diyas, din Kazahstan.

"Am pierdut câteve ghemuri la rând, am fost emoţionată, nervoasă, apoi am revenit, am luptat pentru fiecare punct şi a fost bine. În setul doi am fost mai agresivă, am vrut să deschid punctul, iar serviciul a fost mult mai bun. Sunt fericită că am putut să câştig. E bine când joc primul meci, am ziua la dispoziţie, mâine sunt liberă, am timp să pregătesc meciul următor", a declarat Halep, intervievată pe terenul Phillipe-Chatrier de fostul tenisman francez Cedric Pioline.

Într-o intervenţie la Eurosport pentru Ilie Năstase, Halep a afirmat că precedentele întâlniri cu Dias au fost mai uşoare, deoarece au avut loc pe suprafeţe rapide: "Este mai uşor să joc pe rapid contra ei. Astăzi a fost mai greoi terenul, dar a fost bine că am câştigat. Arena este mult mai mare şi m-am simţit mult mai bine în setul doi".

Jucătoarea Simona Halep, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, a învins-o, miercuri, cu scorul de 7-6 (5), 6-2, pe Zarina Dias din Kazahstan, locul 90 WTA, şi s-a calificat în turul al treilea al French Open.

În turul trei, românca va întâlni în premieră pe japoneza, cu tată haitian, Naomi Osaka, locul 101 WTA, în vârstă de 18 ani, care a învins-o, cu 6-3, 6-3, pe croata Mirjana Lucici-Baroni, locul 52 WTA.

Calificarea în manşa a treia este recompensată la Roland Garros cu un premiu de 102.000 de euro şi cu 130 de puncte WTA.

Halep a atins anul trecut turul al doilea la French Open şi a fost finalistă la ediţia din 2014, aminteşte news.ro. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite