Simona Halep versus Ilie Năstase. Cum tratează Maria Şarapova şi Serena Williams convocările la naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep n-a intrat încă în graţiile lui Ilie Năstase
Simona Halep n-a intrat încă în graţiile lui Ilie Năstase

Crticată de Ilie Năstase pentru decizia de a sări peste meciurile din Fed Cup, Simona Halep are în ajutorul ei colegele: 9 jucătoare din Top 10 obişnuiesc să refuze convocarea la „naţională”.

Ilie Năstase a avut de-a lungul timpului mai multe reacţii potrivnice Simonei Halep, de genul „până nu câştigi un Grand Slam nu însemni nimic” şi pare mai degrabă deranjat când e întrebat despre performanţele ei.

Apropierea Simonei Halep de Ion Ţiriac a oprit pentru un timp ieşirile lui „Nasty”, care a revenit însă în forţă după ce jucătoarea noastră a anunţat că „are obligaţii” la Stuttgart şi că ar fi jucat cu mare drag pentru România dacă meciurile s-ar fi ţinut în Europa. „N-aş vrea să comentez mai multe, dar nu e normal ce a făcut. Întrebaţi-o pe Halep de ce nu vrea să joace pentru România. Nu vreau să spun mai multe, dar să ne lămurească de ce se duce la Stuttgart şi nu joacă la Fed Cup. Eu m-aş fi dus să evoluez pentru Cupa Davis, pentru ţara mea, ea merge la Stuttgart”, a declarat Ilie Năstase pentru Ring.
Fostul număr 1 mondial din tenisul masculin are destui susţinători care cred, într-o exprimare pompoasă, că Simona pune interesul personal în faţa mândriei naţionale.
 

image

Radwanska e cea mai “patrioată”
Până la a da însă cu pietre, să aruncăm o privire peste ce înseamnă cu adevărat Fed Cup pentru jucătoarele din Top 10. Simona Halep a spus “Da” la ultimele şase dispute la care a şi fost convocată. Doar Radwanska e într-o situaţie asemănătoare, ba chiar poloneza e un caz cu totul aparte. Din 2006, de când s-a “înrolat” în echipa de Fed Cup, Aga nu a absentat de la nicio meci, având la activ nu mai puţin de 34 de meciuri întâlniri sub steagul alb-roşu. Ideea Radwanskăi despre ceea ce înseamnă reprezentarea ţării vine cumva în opoziţie cu decizia Simonei Halep, însă, aşa cum spuneam, poloneza e unică.
 

image

Şarapova nu joacă nici în semifinale!
În afara Agnieszkăi, toate celelate jucătoare au găsit de cuviinţă, într-un moment sau altul, să decline convocarea la echipele lor naţionale. Caroline Wozniacki, de exemplu, nu a mai îmbrăcat echipamentul Danemarcei din 2011. Suarez Navarro nu a venit la Galaţi, invocând o accidentare, dar în săptămâna imediat următoare s-a dus până în semifinale la Antwerp.
Iar Maria Şarapova a jucat în ultimii trei ani doar o dată pentru Mama Rusie, în victoria contra Poloniei din luna februarie. Succesul echipei ruse a calificat echipa în semifinalele Fed Cup, însă “Masha” nu are de gând să joace în confruntarea cu Germania, programată la Soci peste o săptămână! Vă daţi seama ce ar fi însemnat ca România să joace în semifinale pe teren propriu, iar Halep să refuze?  Blasfemie!
La fel ca Simona, Şarapova consideră mai important turneul de la Sttutgart, pe care l-a câştigat în ultimii trei ani şi care i-a adus şi o maşină germană de lux, pe lângă un consistent premiu. Cum Halep s-a apropiat la doar 319 puncte de ea, Şarapova trebuie să-şi protejeze şi poziţia secundă din ierarhia WTA. În plus, această competiţie germană vine în deschiderea sezonului de la zgură, iar Halap şi Şarapova au multe puncte de apărat după finalele pe care şi le-au disputat la Madrid şi la Paris anul trecut. 
Criteru pentru Olimpiadă
Rusoaica a şi criticat deschis decizia ca meciurile din Fed Cup să conteze pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Într-un ciclu de patru ani, jucătoarele trebuie să joace în minim patru confruntări din Fed Cup pentru naţionala lor, or Şarapova are doar două din 2012 şi până acum. Calificarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro e şi motivul pentru care alte jucătoare, precum Serena Williams, au început să dea curs convocărilor în ultimul timp.

Le Fed Cup nu se dau maşini Porsche. Poate nu îi place spiritul de echipă. Ea spune că e obosită, dar se duce la Stuttgart Ilie Năstase, fost lider mondial E greu să pui în balanţă cu partea financiară, dar cred că Simona ar trebui să se gândească la partea sportivă şi să facă un pas spre echipa naţională. Alin Petrache, preşedinte COSR


Participări la Fed Cup în ultimele 6 întâlniri

1.Serena Williams 3
2. Maria Şarapova 1
3. Simona Halep 6
4.Petra Kvitova 4
5. Caroline Wozniacki 0
6. Ana Ivanovici 2
7. Eugenie Bouchard 5
8. Ekaterina Makarova 3
9. Agnieszka Radwanska 6
10. Suarez Navarro  2

Echipele se anunţă miercuri
Loturile pentru meciul Canada – România (18 – 19 aprilie, Montreal) vor fi anunţate miercuri. Cel mai probabil, echipa noastră va forţa calificarea în Grupa Mondială cu Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu şi Raluca Olaru. Eugenie Bouchard joacă la Charlestone şi e înscrisă şi la Stuttgart, deci sunt şanse mari să refuze şi ea convocarea, mai ales că mai are nevoie doar de o prezenţă pentru a fi eligibilă pentru Olimpiadă. Dacă Bouchard nu vine, Canada se va baza pe tenismene aflate în afara Top 170.
Ruse, locul 7 la Turneul Campioanelor
Gabriela Elena Ruse (17 ani) a participat în weekendul trecut la Turneul Campioanelor pentru junioare, competiţe găzduită de orazul chinez Chengdu. Ea a suferit două înfrânferi şi a câştigat un meci, încheiând competiţai pe locul 7 din 8 concurente. Aam fost accidentată”, a declarat ea cu lacrimi în ochi. Ruse ocupă locul 9 în clasamentul junioarelor.

Atacul lui Ilie Năstase: La naţională nu se dau maşini Porsche

Răspunsul lui CTP: Ilie a cerut o vilă şi i s-a dat, SImona n-a cerut nimic

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite