Simona Halep la Madrid. Românca vrea să-l cucerească pe „Ion Ţiriac“, cel mai scump trofeu din sport: 6,5 kilograme de aur şi 33 de diamante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trofeul turneului de la Madrid poartă numele românului şi este considerat a fi cel mai scump din istoria sportului. Are 6,5 kilograme de aur şi 33 de diamante.

Trofeul „Ion Ţiriac” a fost conceput în 2011 de Ronald Iten, designer de ceasuri şi bijuterii. El a folosit 6,5 kilograme de aur şi 33 de diamante.

Simona Halep la Madrid: „Îl respect pe Ion Ţiriac!“

Turneul de la Madrid începe în acest weekend cu meciurile din calificări, dar de săptămâna viitoare vom avea toate numele grele ale circuitului feminin. Dintre primele 16 jucătoare ale lumii nu lipseşte niciuna, astfel că meciurile de top vor avea loc încă din primele runde. Într-un interviu pentru siteul Mutua Madrid Open, Simona a spus că i-ar plăcea mult să cucerească trofeul care poartă numele Ion Ţiriac, patronul competiţiei din capitala Spaniei. 

„E un turneu aproape la fel de important ca un Grand Slam, iar Ion Ţiriac e un om pe care îl respect mult şi de la care primesc sfaturi cu mare drag”, a declarat ea. Anul trecut, Halep a pierdut o finală în trei seturi cu Maria Şarapova, meci care, spune ea, i-a întărit încrederea pentru viitor.

Interviu cu Simona Halep


Rusoaica a ridicat deasupra capului Trofeul „Ion Ţiriac”, considerat a fi cel mai scump din istoria tenisului. La realizarea sa s-au folosit 6,5 kilograme de aur şi 33 de diamante, dintre care cel mai preţios simbolizează turneul de la Madrid. Trofeul are la bază 10 „piloni”, care în viziunea creatorilor semnifică cele mai importante 10 turnee din circuit. Urmează o reprezentare a globului pământesc şi 96 de rachete de tenis pe care sunt încrustate nume celebre ale tenisului, printre care şi câştigătorii de la Madrid. În fine, în vârful ornamentului este plasată o minge de tenis. Pentru a intra în posesia acestui trofeu grandios trebuie să câştigi Mutua Madrid Open de trei ori, altfel ajungi acasă cu o replică de argint de 3,5 kilograme.

image

Şarapova, un selfie post antrenament FOTO Facebook

image

În competiţie nu va fi doar trofeul, vorbim şi de bani şi de puncte. Peste 600.000 de euro şi 1000 de puncte WTA intră în contul câştigătoarei, finalista se alege cu 350.000 de euro şi 650 de puncte. Aşadar, şi Halep şi Şarapova au multe „valori” de apărat pentru finala de anul trecut. Rusoaica deja „transpiră” pe terenurile de la complexul Caja Magica, fiind printre primele jucătoare ce s-au apucat de antrenamente la Madrid.

Wild-card pentru Dulgheru şi Copil

Dacă în 2013 Simona Halep avea nevoie de un wild-card pentru a-şi începe călătoria spre acoperişul tenisului, alţi doi români au primit în acest an „verde” spre tabloul principal: Marius Copil şi Alexandra Dulgheru. În calificări va intra Andreea Mitu, iar Irina Begu şi Monica Niculescu sunt şi ele înscrise în turneu.

Djokovici, marele absent

Şi pe tabloul masculin va fi o competiţie dârză, cu Rafael Nadal, cvatruplu câştigător la Madrid, pornind ca favorit după abandonul lui Novak Djokovici. Sârbul a spus că are nevoie de o pauză după ce a câştigat cam tot ce se putea în acest an.

Turneul de la Madrid e mai mult decât o pregătre pentru Roland Garros, e un turneu mare, aproape la fel de mare ca un Grand Slam, pe care mi-ar plăcea să-l câştig. Cred că sunt mai naturală pe zgură şi că jocul meu e mai potrivit pe acest tip de suprafaţă. Sunt prea puţine turnee pe zgură, în comparaţie cu cele pe hard Simona Halep, locul 2 WTA  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite