Simona Halep a intrat în „Topul ruşinii“ la Wimbledon: statistică tristă descoperită de jurnaliştii de la BBC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanicii au descoperit o nouă dimensiune pentru contraperformanţa bifată de constănţeanca de 23 de ani la All-England Club, acolo unde favorita numărul 3 a fost eliminată în turul I de Jana Cepelova (Slovacia, 106 WTA).

Simona Halep nu scapă de tirul presei! Înainte de Wimbledon a fost scoasă dintre favorite în mai toate calculele făcute de specialişti, iar acum când acele pronosticuri s-au adeverit, românca are alte probleme.

Chiar dacă lumea n-avea mari aşteptări de la Simona la All-England Club, acolo unde ea ar fi trebuit să-şi apere semifinala din 2014, totuşi, puţini ar fi prezis eliminarea româncei încă din turul I. Mai ales că între Halep şi Cepelova exista o diferenţă de 103 locuri în ierarhia mondială. 

Lovitura dată de jucătoarea din Slovacia i-a pus la treabă pe jurnaliştii de la BBC. Aceştia au căutat mult şi bine printre statistici pentru a afla ce altă jucătoare de Top 3 a părăsit Wimbledon încă din primul tur.

Răspunsul a fost găsit, ieri, şi, potrivit BBC, a plasat-o pe Halep în „Topul ruşinii“. Ultima vedetă din lumea tenisului feminin care a bifat o contraperformanţă similară a fost Martina Hingis, în 2001. 

Acum 14 ani, jucătoarea din Elveţia a părăsit Wimbledon în runda inaugurală, pierzând meciul cu Virginia Ruano Pascual (Spania, 83 WTA), scor 4-6, 2-6. În cazul lui Hingis, şocul a fost şi mai mare, în condiţiile în care ea a fost învinsă din postura de număr 1 mondial!

Surprizele curg la Londra

Revenind la Wimbledon 2015, după eliminările suferite de Halep (3 WTA) şi de Suarez Navarro (9 WTA), alte jucătoare de Top 10 au părăsit şi ele turneul londonez. 

Miercuri, Ana Ivanovici (7 WTA) a fost învinsă în turul II de Bethanie Mattek-Sands (SUA, 158 WTA), iar Karolina Pliskova (Cehia, 11 WTA) a pierdut duelul cu Coco Vandeweghe (SUA, 47 WTA).

În fine, joi, Ekaterina Makarova (Rusia, 8 WTA) a părăsit şi ea All-England Club, fiind învinsă de Magdalena Rybarikova (Slovacia, 65 WTA).

CITEŞTE ŞI:

Simona Halep, eşec după eşec: a fost bătută şi la dublu. Câţi bani va primi după ce a făcut act de prezenţă la Londra

CTP o analizează crunt pe Halep: „A pierdut pe greşeli penibile, de amatoare! E la pământ şi îi e frică“. Verdict dur

Halep a cedat după criticile primite: „Nu-mi pasă ce spun oamenii despre mine“. Ce a zis de revenirea în România

Halep poate să aibă un nou antrenor: un artist român e dispus să-i dea o mână de ajutor şi e convins că va reuşi

Simona Halep la Wimbledon: jucătoarea care a eliminat-o în turul I a povestit care a fost cheia unei victorii uriaşe

Simona Halep la Wimbledon: eliminată în turul I, românca a oferit prima explicaţie după un eşec de necrezut

Simona Halep la Wimbledon: pe ce locuri poate ajunge după turneul londonez şi de ce e ameninţată de Şarapova

Simona Halep la Wimbledon: presa internaţională şi-a pierdut încrederea în Simona. Concluzia unui alt articol dur

2 ani trecuseră de la ultima eliminare suferită de Halep în turul I la un turneu de Grand Slam, contraperformanţă bifată, în 2013, la French Open.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite