Simona Halep e în sferturile turneului de la Roma. Românca a terminat fulminant partida cu Ana Pavliucenkova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep continuă evoluţiile bune pe zgură şi după ce a câştigat turneul de la Madrid, s-a calificat în sferturi la Roma.

Simona a început excelent partida cu rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 17 WTA, jucătoare în faţa căreia avea un palmares zdrobitor, 6-0 la întâlnirile directe. Halep şi-a respectat firma în primul set şi după 26 de minute de joc s-a impus cu un 6-1 categoric, lăsând impresia că meciul pentru accederea în sferturile de finală va fi doar un galop de sănătate.

Lucrurile s-au schimbat însă semnificativ în setul al doilea, în principal din cauza Simonei, care a arătat un serviciu şubrezit, pradă uşoară pentru rusoaică. Pavliucenkova a început cu un break şi a profitat de erorile Simonei. La 2-2, conştientă că are problem, Halep l-a chemat din tribună pe antrenorul Darren Cahill, iar australianul i-a dat câteva sfaturi.”Nu te mai încăpăţâna pe serviciul tău şi nu mai da pe forehandul ei. Gândeşte pozitiv, relaxează-ţi mintea şi termină setul. Poţi face asta”, i-a spus australianul. Simona a dat semne că îşi revine, dar n-a reuşit să întoarcă soarta setului, pierzând cu 4-6, după 46 de minute de joc.

În setul al treilea, ea a intrat mult mai hotărâtă şi a redus din numărul erorilor. În acelaşi timp, rusoaica a început să cedeze, iar setulul s-a terminat 6-0 pentru jucătoarea noastră, care nu i-a dat adversarei nicio şansă.

Simona Halep - Anastasia Pavliucenkova a fost 6-1, 4-6, 6-0. 

După Victoria cu Anastasia Pavliucenkova, Simona Halep va juca azi în sferturile de finală contra revelaţiei turneului dela Roma. Este vorba despre estonianca de 21 de ani, Ana Kontaveit, cea care în turul al doilea a eliminate-o pe nemţoaica Angelique Kerber, numărul 1 WTA, cu un neverosimil 6-4, 6-1. Kontaveit, locul 68 WTA, a trecut ieri de croata Mirjana Lucic- Baroni cu 6-1, 6-1 şi este socotită de specialişti una dintre sportivele care vor avea o ascensiune fulminantă în următoarea perioadă. Cele două jucătoare s-au întâlnit o singură dată, anul acesta la Miami, unde Halep a câştigat uşor cu 6-3, 6-0.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite