Simona Halep la Doha: traseu plin de adversare incomode pentru a treia jucătoare a lumii. De cine a scăpat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

După ce a fost eliminată, în turul I, la Australian Open şi la Dubai, constănţeanca de 24 de ani are nevoie de un parcurs cât mai lung în Qatar pentru a-şi opri căderea în ierarhia mondială.

Simona Halep a început 2016 pe locul 2 WTA, însă, în următorul clasament mondial, care va fi publicat luni, ea va ajunge pe 4 şi la doar 103 puncte de locul 5.

Forma slabă a jucătoarei din România a ajuns subiectul unei analize în presa spaniolă, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Având în vedere căderea ei în ierarhia WTA, Halep e doar favorita numărul 2, la Doha, după Angelique Kerber (2 WTA), în condiţiile în care Serena Williams (1 WTA) şi Maria Şarapova (6 WTA) nici nu vor juca în Qatar din motive medicale. Alte sportive importante care s-au retras sunt:

*Irina Begu
*Alize Cornet
*Camila Giorgi

Chiar şi aşa, Halep va avea un traseu dificil, după cum se poate vedea mai jos:

*Turul I: Nu joacă

*Turul II: Caroline Garcia (Franţa, 38 WTA) sau jucătoare venită din calificări

*Turul III: Caroline Wozniacki (Danemarca, 19 WTA) sau Daria Gavrilova (Australia, 35 WTA)

*Sferturi: Carla Suarez Navarro (Spania, 11 WTA) sau Timea Bacsinszky (Elveţia, 16 WTA)

*Semifinale: Agnieszka Radwanska (Polonia, 4 WTA), Lucie Safarova (Cehia, 10 WTA), Roberta Vinci (Italia, 13 WTA), Jelena Jankovici (Serbia, 20 WTA), Sabine Lisicki (Germania, 32 WTA), Monica Niculescu (România, 37 WTA)

*Finală: Angelique Kerber (Germania, 2 WTA), Garbine Muguruza (Spania, 5 WTA), Petra Kvitova (Cehia, 8 WTA), Belinda Bencici (Elveţia, 9 WTA)

Turneul de la Doha se va desfăşura, între 21 şi 27 februarie (Digi Sport 2), fiind de categoria Premier 5 şi dotat cu premii totale de 2,818,000 de dolari. Anul trecut, Halep s-a retras de la această competiţie, care a fost câştigată de Lucie Safarova.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite