Serena Williams doboară record după record. Care e ultima bornă trecută de liderul clasamentului mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vreme ce speranţele noastre de la Roland Garros se leagă de o prestaţie cât mai bună a Andreei Mitu, liderul mondial Serena Williams doboară record după record.

Ea s-a calificat în optimile de finală după un meci foarte dificil cu Victoria Azarenka şi a devenit prima jucătoare din istorie care a câştigat cel puţin 50 de meciuri la fiecare din cele patru turnee de Grand Slam. În total, Serena a câştigat 269 de meciuri de Grand Slam, şi ca o comparaţi,  Simona Halep, cea mai valoroasă jucătoare din România, are  în total 294 de victorii în toate turneele WTA. Împărţite pe turneele de Grand Slam, Serena a obţinut cele mai multe victorii, 79, la US Open, acolo unde a cucerit 6 titluri din 15 prezenţe.
La Wimbledon, Serena a câştigat 72 de meciuri în 15 participări încheiate cu 5 titluri. La Australian Open, unde a participat de 15 ori şi de unde s-a întors cu 6 trofee, Serena a câştigat 68 de meciuri. În fine, la Roland Garros, unde a participat de 14 ori şi a cucerit doar două trofee, Serena a atins acum pragul de 50 de victorii.

serena
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite