Serena declanşează revolta: Articol devastator în presa americană. „Tenisul feminin a rămas în epoca rachetelor de lemn!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena

Simona Halep, Maria Şarapova, Darren Cahill, dar şi alte nume mari au condamnat vehement faptul că fostul lider WTA nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi de astăzi la French Open.

Serena Williams ocupă, actualmente, locul 453 în lume, însă respectul de care se bucură în continuare e demn de o legendă vie a tenisului feminin.

Aşa se explică faptul că, după anunţul făcut de Federaţia Franceză de Tenis, potrivit căruia lista capilor de serie pentru French Open 2018 va fi întocmită pe baza clasamentului mondial, un val de indignare s-a declanşat în lumea sportului-alb. 

Pe scurt, mulţi jucători, antrenori, specialişti şi jurnalişti sunt revoltaţi de faptul că Serena, revenind după ce a născut primul ei copil, n-a beneficiat de un tratament preferenţial şi nu va figura pe lista capilor de serie.

Cel mai dur articol pe această temă a apărut la „USA Today“ sub semnătura lui Nancy Armour. Textul, intitulat „French Open o pedepseşte pe Serena Williams pentru că a făcut un copil“, dă de pământ cu regulamentele actuale din tenisul feminin.

„Logica în spatele deciziei excluderii Serenei de pe lista capilor de serie ar fi fost de înţeles, dacă Serena ar fi revenit după un an de pauză în care s-ar fi concentrat pe alte proiecte personale. Dar ea a născut, un moment care s-a îngreunat şi mai mult din cauza complicaţiilor apărute în momentul naşterii, care au ţinut-o pe Serena în pat pentru şase săptămâni în plus. Să nu recunoşti că un astfel de caz merită un tratament special, fie că vorbim de Williams sau de alte jucătoare care tocmai au născut, înseamnă răutate“, e un prim fragment din articolul ziarului american.

Autorul i-a condamnat apoi pe oficialii de la French Open: „Au o viziune greşită, fiindcă riscă să piardă una dintre cele mai populare sportive ale lumii, încă din primele tururi, fiindcă Serena, la primul ei Grand Slam după ce a născut, va da de o adversară redutabilă, încă de la început“.

„WTA a rămas la nivelul anilor ’50!“

„USA Today“ a insistat că regulamentele actuale din tenisul feminin sunt învechite şi discriminatorii. 

„După părerea celor de la WTA şi organizatorii turneelor, jucătoarele ar trebui să aleagă: fie îşi fac o familie, fie se concentrează pe cariera lor. E o gândire demnă de epoca rachetelor de lemn! Probabil, această viziune îşi are rădăcina în faptul că, în deceniile trecute, tenisul feminin era un sport practicat aproape exclusiv de tinere care se gândeau să facă un copil, abia după retragere. Lucrurile s-au schimbat. Kim Clijsters şi-a câştigat trei din cele patru trofee de Grand Slam, după ce a născut. Iar dacă WTA a rămas la nivelul anilor ’50, nu înseamnă că şi French Open trebuie să fie la fel. Francezii ar fi putut lua decizia ca Serena Williams să fie cap de serie şi puţini ar fi contestat această hotărâre“, a concluzionat autorul articolului.

WTA: „Poate vor fi schimbări din 2019“

Atacată din toate direcţiile, Asociaţia Jucătoarelor de Tenis (WTA) a reacţionat printr-un comunicat sec. „Istoric, jucătoarele din circuitul WTA n-au sprijinit folosirea clasamentelor speciale pentru stabilirea capilor de serie. Această regulă e sub o viitoare analiză pentru stabilirea modificărilor ce vor avea loc în 2019. Rămânem hotărâţi să ţinem cont de nevoile jucătoarelor şi suntem foarte dornici de a sprijini sportivele ce revin după o perioadă de maternitate“, a fost punctul de vedere al celor de la WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite