Se ajunge iar la TAS? CFR Cluj va porni cu o penalizare de 6 puncte în sezonul următor, la fel ca şi Petrolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CFR şi Petrolul încep campionatul viitor cu minus 6 puncte
CFR şi Petrolul încep campionatul viitor cu minus 6 puncte

Comisia de Apel din cadrul Sistemului de Licenţiere a FRF a respins memoriile cluburilor CFR Cluj şi Petrolul Ploieşti, menţinând sancţiunile cu depunctarea (câte şase puncte) primite din partea Comisiei de Fond.

În urma analizării dosarelor prezentate de cluburile care au solicitat licenţă pentru Liga I, ediţia 2015-2016, prima instanţă a considerat că şapte grupări din primul eşalon şi unul din cel de-al doilea nu au îndeplinit criteriile financiare.

În consecinţă, în primul an în care Federaţia Română de Fotbal a renunţat la sancţionarea cu retrogradarea pentru neîndeplinirea cerinţelor din manualul de licenţiere, Comisia de Fond a stabilit următoarele sancţiuni: Metalul Reşiţa - 9 puncte penalizare, Ceahlăul Piatra Neamţ - 9 puncte, Petrolul Ploieşti - 6 puncte, CFR Cluj - 6 puncte, Rapid - 3 puncte, Oţelul Galaţi - 3 puncte, FC Braşov - 3 puncte, Universitatea Cluj - 3 puncte şi 50.000 de lei.

Dintre cele opt grupări, sancţionate în total cu 42 de puncte, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Oţelul Galaţi sunt retrogradate matematic în Liga a II, iar Metalul Reşiţa nu poate evolua în ediţia viitoare a Ligii I, pentru că, din Seria a II-a a Ligii a II-a din care face parte, a promovat deja ACS Poli Timişoara.

CFR Cluj şi Petrolul Ploieşti au fost sunt singurele cluburi care au făcut apel la decizia Comisiei de Fond a Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul FRF prin care au fost penalizate cu câte şase puncte, însă fără succes.

"Comisia de Apel respinge apelurile formulate de Fotbal Club Petrolul SA şi Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA şi menţine hotărârea instanţei de fond prin care s-a decis sancţionarea cu deducerea a câte 6 puncte din clasamentul Ligii I, în sezonul 2015-2016 şi monitorizarea la 30 septembrie 2015 a informaţiilor financiare previzionate", se arată în comunicatul Administraţiei de licenţiere publicat pe site-ul citat.

Ultima cale de atac a grupărilor împotriva sancţiunii cu depunctarea o reprezintă Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, dar o decizie trebuie să fie dată până la 30 iunie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite