Scrimă: Echipa feminină de spadă a României, eliminată de la Jocurile Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mediafax | România a evoluat dezamăgitor în faţa Coreei de Sud şi a fost eliminată de la Jocurile Olimpice
Mediafax | România a evoluat dezamăgitor în faţa Coreei de Sud şi a fost eliminată de la Jocurile Olimpice

UPDATE: Anca Măroiu, Ana Maria Brânză, Simona Gherman, fetele care au format echipa României de spadă, au pierdut sfertul de finală disputat în compania Coreei de Sud, scor 38-45. În urma acestui rezultat,  româncele au ratat şansa cuceririi unei noi medalii, deşi erau mari favorite în acest concurs. La final, România a terminat concursul de spadă pe locul al şaselea.

România a terminat pe locul şase concursul pe echipe la spadă, fiind învinsă de Germania în disputa pentru locurile 5-6, scor 36-45. Înainte de duelul cu Germania, România învinsese Italia cu scorul de 45-38. 

Coreea de Sud este o sperietoare pentru România. După ce aseară, băieţii de la sabie au pierdut finala mare în faţa Coreei de Sud, azi a venit rândul fetelor de la spadă să se încline în faţa asiaticelor. Spadasinele noastre au cedat fără drept de apel în faţa coreencelor, scor 38-45 şi au pierdut orice şansă la o medalie olimpică, chiar dacă înainte de concurs porneau ca favorite. Asiaticele au condus la un moment dat chiar şi cu 13 tuşe avans, dar asaltul final al fetelor noastre a mai redus din diferenţă.

În urma acestui rezultat, scrima românească se întoarece doar cu o medalia de la Jocurile Olimpice, argintul cucerit de echipa masculină de sabie.
De menţionat este că în semifinalele competiţiei de spadă feminin Coreea de Sud va întâlni SUA, iar China va da piept cu Rusia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite