Salvatorul Stelei de la Mediaş a fost crescut la Şcoala de fotbal Gică Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Filip e un fotbalist care promite
Lucian Filip e un fotbalist care promite

Lucian Filip a reuşit o dublă de senzaţie în partida Gaz Metan Mediaş - Steaua 2-2, prin care echipa campionă a reuşit să evite o înfrângere ce părea iminentă.

„Filip ăsta nu e fotbalist de Steaua. M-am convins, n-are ce căuta aici”, spunea patronul Stelei, Gigi Becali, anul trecut în octombrie, după ce echipa lui Reghecampf a remizat la Pandurii, scor 1-1. Peste câteva luni, în februarie, Filip a jucat extraordinar în returul cu Ajax, fiind lăudat de toată lumea. Apoi, Steaua a făcut egal acasă cu Petrolul, iar criticile latifundiarului s-au îndreptat tot spre Lucian Filip. „Păi, pe Filip ăsta o să-l mai vedeţi vreodată la Steaua? N-are valoare. I-am zis lui meme să aducem mijlocaşi buni”, a tunat iar Becali. Condamnarea sa l-a scăpat pe Filip de o disponibilizare, iar Reghecampf l-a ţinut în lot. N-a mizat prea mult pe el, dar la Mediaş a avut inspiraţia de a-l titulariza. A fost primul meci al lui Filip în acest sezon, în care Steaua a jucat zece partide în toate competiţiile.
Crescut la Şcoala „Gică Popescu”
Mijlocaşul de 22 de ani a reuşit să salveze campioana de o înfrângere pe terenul lui Gaz Metan, cu două goluri marcate, dar şi-a depus şi candidatura pentru un loc de titular în returul cu Legia, în care Pintilii e suspendat. Cine e însă Lucian Filip, omul pe care Becali nu ştia cum să-l dea afară? Fotbalistul e produs 100 % al şcolii craiovene de fotbal. A jucat 6 ani la CSŞ Craiova, după care între 2004 şi 2007 a trecut la Şcoala de fotbal „Gică Popescu”. De aici a fost luat de Steaua, pentru echipa a doua a clubului, însă jucătorul a preferat un împrumut la Gloriaa Buzău, unde a jucat 20 de meciuri. Deşi l-a avut în curtea sa, Steaua l-a tot aruncta de colo colo, ba la echipa a doua, ba la  Unirea Urziceni, după ce aceasta intrase în moarte clinică, apoi la Snagov. Acolo l-a întâlnit pe Reghecampf, care încerca să-şi facă un nume în antrenorat. Reghe a crezut în el şi l-a luat la Chiajna, iar ulterior la Steaua, convins că fotbalistul poate progresa. Antrenorul Stelei apreciază la el forţa, tehnica şi capacitatea de efort, dar concurenţa de la mijlocul terenului, acolo unde Bouceanu şi Pintilii fac legea, nu i-au dat lui Filip prea multe şanse de a juca. Sezonul trecut a prins 17 partide, din peste 50 câte a avut Steaua, iar sezonul acesta e abia la prima.
5 goluri în Liga I a reuşit Lucian Filip, trei la Chiajna şi 2 la Steaua

Primul lui antrenor s-a sinucis
Lucian Filip a trecut printr-o experienţă traumatizantă în copilărie, atunci când primul său antrenor a ales să-şi pună capăt zilele, aruncându-se în faţa trenului. Omul avea mari probleme financiare şi n-a mai rezistat presiunilor.
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite