România, vicecampioana mondială: naţionala artiştilor s-a clasat pe 2 la fotbal în şapte. Imagini de la o finală dramatică

România, vicecampioana mondială: naţionala artiştilor s-a clasat pe 2 la fotbal în şapte. Imagini de la o finală dramatică

Ghedi Kamara- Adrian Enache

Pentru a doua ediţie consecutivă, tricolorii s-au deplasat în Iran, ţară care a găzduit competiţia. Dacă în 2015, românii au luat trofeul, acum ei au fost învinşi, după un meci palpitant.

Ştiri pe aceeaşi temă

Insula Qeshm, aflată în sudul Iranului, a găzduit a doua ediţie a Mondialului Artiştilor la fotbal în şapte. România s-a prezentat la această competiţie din postura de deţinătoarea trofeului, alături de ţara gazdă, Germania, Ungaria, Grecia, Suedia, Azerbaidjan, Turcia şi Japonia.

Tricolorii au ajuns în ultimul act şi în 2016, după următorul parcurs:

România – Suedia 2-0 (Marius Mitu 2)
România – Germania 6-0 (Florin Lixandru 2, Marius Mitu 2, Cristian Dumitrache, Lucian Ghinis)
România – Azerbaidjan 6-1 (Mitu 3, Dumitrache 2, Lixandru)
România – Grecia 1-0 (Lixandru – penalty)

Finala a fost o reeditare a celei din 2015 în care românii au învins Iranul, la Teheran, scor 4-1. De această dată însă, gazdele şi-au luat revanşa, iar asta şi datorită paradelor salvatoare ale lui Ibrahim Mirzapour, care a fost portarul titular al Iranului la Cupa Mondială din 2006. Singurul gol al meciului a fost înscris de Mehdi Salehpour.

VEZI REZUMATUL MECIULUI


CLICK AICI PENTRU A VEDEA LOTUL TRICOLORILOR

citeste totul despre: