România, ridicată în slăvi de Niculescu: „Uitaţi aici ce echipă fenomenală avem!“. Cum vede duelul cu Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niculescu

Monica Niculescu (31 de ani) e cea mai experimentată componentă a echipei de Fed Cup a României, dar şi jucătoarea cu cel mai slab clasament din cele două tabere.

Dintre fetele convocate de Florin Segărceanu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru au cele mai mici şanse să joace la simplu, în cazul în care, după partidele de sâmbătă, căpitanul-nejucător va dori să o înlocuiască pe Mihaela Buzărnescu.

Niculescu ocupă abia locul 132 în clasamentul WTA de simplu, în timp ce Olaru nici nu figurează aici! Ambele sportive sunt chemate pentru abilitatea lor de a juca la dublu, iar aici Niculescu e prima opţiune, alături de Begu. Cele două au făcut furori, la Ostrava, în sferturi, cu Cehia, atunci când au învins cea mai bună pereche din lume şi au trimis România în semifinale.

Niculescu e încă încântată de acel succes, după cum a mărturisit într-un interviu acordat pentru Telekom Sport, la Rouen.

Ce a spus Monica Niculescu?

*Uitaţi ce echipă fenomenală avem, sunt mândră să fiu alături de aceste fete. Putem învinge Franţa, dar haideţi să vedem sâmbătă şi să nu gândim. 

*Deja lumea zice gata, suntem în finală, Staţi puţin să vedem pentru că Mladenovici joacă foarte bine, aţi văzut-o şi pe Garcia... Haideţi să vorbim sâmbătă, să fie 2-0 pentru noi şi să fie bine. 

*Mă simt bine cu toate fetele la dublu. În echipa României avem o grămadă de variante. Deocamdată, ultimul rezultat fenomenal, de care încă sunt marcată, l-am făcut cu Irina (n.r. – Begu). 

*Eu mă simt bine deocamdată, simt foarte bine jocul, dar ştiţi cum e, haideţi să vedem şi sper să câştigăm din simpluri, de ce să vorbim de dublu?

*O să avem un meci foarte greu cu Garcia şi Mladenovici la dublu. Au câştigat un Grand Slam împreună! OK, n-au mai jucat de doi ani împreună, dar mi se par periculoase. 

*Mladenovici a tot jucat dublu, Garcia s-a concentrat mai mult pe simplu, dar are joc, are serviciu, are lovituri puternice, va fi un meci greu, dificil, dar sunt cu Irina, o am în dreapta mea tot timpul şi sper să comunicăm la fel de bine, cum a fost în Cehia, şi să mă mişc la fel de bine la fileu, cum am făcut-o data trecută.

Cine sunt jucătoarele convocate în cele două echipe

Franţa

*Caroline Garcia (21 WTA)

*Pauline Parmentier (53 WTA)

*Alize Cornet (55 WTA)

*Kristina Mladenovic (66 WTA)

*Fiona Ferro (92 WTA)

România

*Simona Halep (2 WTA)

*Mihaela Buzărnescu (30 WTA)

*Irina Begu (83 WTA)

*Monica Niculescu (132 WTA)

*Raluca Olaru (34 WTA la dublu)

Programul semifinalei Franţa – România

Sâmbătă

*15.00 – Primele două meciuri de simplu: Halep - Mladenovici, apoi Garcia - Buzărnescu

Duminică

*14.00 – Ultimele două meciuri de simplu (Halep - Garcia, apoi Buzărnescu - Mladenovici). După meciurile de simplu, va urma confruntarea de dublu (Garcia / Mladenovici - Begu / Niculescu)

*Digi Sport şi Telekom Sport vor transmite în România meciurile din weekend

Fed Cup 2019, semifinale, 20-21 aprilie

Rouen (Franţa, zgură)

Franţa – România

Brisbane (Australia, hard)

Australia – Belarus

*Finala Fed Cup e programată pentru 9-10 noiembrie. În caz de calificare, România va juca, din nou, în deplasare.

Palmaresul echipelor calificate în semifinale

*Belarus – Finală Fed Cup în 2017, pierdută cu SUA, scor 2-3

*România – Semifinală Fed Cup în 1973, pierdută cu Africa de Sud, scor 1-2

*Franţa – Campioană Fed Cup în 1997 şi 2003

*Australia – Campioană Fed Cup în 1964, 1965, 1968, 1970, 1971, 1973, 1974

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite