România, la Campionatul European de Baschet 3×3, după o revenire spectaculoasă reuşită la turneul de calificare de la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România s-a calificat la Campionatul European
România s-a calificat la Campionatul European

Naţionala de baschet feminin 3×3 a României s-a calificat la FIBA 3×3 Europe Cup – Campionatul European de Baschet 3×3, după ce a câştigat turneul de calificare disputat sâmbătă şi duminică în Piaţeta Perla din Mamaia.

Este a cincea prezenţă consecutivă pentru fete la turneul final al Europenelor, unde au cucerit medaliile de argint la ediţia din 2016, de la Bucureşti.

După ce în primul meci al grupei principale România a cedat surprinzător cu Germania, 13-14, jucătoarele noastre aveau de disputat meciul decisiv de calificare împotriva Spaniei, echipă în faţa căreia pierduseră şi la recentele campionate mondiale de la Amsterdam.

Sonia Ursu Kim şi-a condus echipa în meciul decisiv, cu 11 puncte marcate dintre cele 21 ale echipei, Ancuţa Stoenescu a reuşit la rândul ei două importante aruncări din spatele semicercului şi România s-a impus cu 21-17, câştigând în cele din urmă grupa principală, după ce Spania, care a obţinut de asemenea biletele pentru turneul final, învinsese Germania cu 17-8.

Ursu Kim a fost desemnată cea mai bună jucătoare a turneului, fiind a doua în clasamentul marcatorilor cu 28 de puncte şi cea mai bună aruncătoare de la distanţă cu nouă reuşite.

În competiţia masculină Germania a obţinut o calificare istorică la Europene, prima prezenţă a nemţilor la turneu final. Heinrich Geske a fost cel mai bun jucător al turneului, conducându-şi echipa cu 30 de puncte marcate.

Atât Ursu Kim cât şi Geske au fost premiaţi de către Tissot, prin intermediul importatorului şi distribuitorului Albini Prassa, cu câte cu ceas “3×3” prezentat în premieră mondială la Constanţa de către producătorul elveţian de ceasuri.

Într-un meci decisiv pentru calificare la masculin, Spania a învins campioana din 2016, Slovenia, după un meci dramatic, încheiat cu victoria ibericilor în prelungiri, 16-15.

Pentru două zile baschetul 3×3, disciplină olimpică începând cu Tokyo 2020, a fost principalul punct de atracţie pe plaja din Mamaia. Mii de fanii au trecut prin tribunele arenei montate în Piaţeta Perla, unde i-au putut urmări de asemenea pe acrobaţii trupei slovene Dunking Devils, pe majoretele Dracula’s Girls sau pe copiii Centrului de Plasament Micul Rotterdam, care au prezentat momente de dans.

DJ Elis şi MC Cosmin “Ursu” Petrescu au electrizat de asemenea atmosfera de-a lungul celor două zile, iar fanii s-au bucurat de numeroase concursuri cu premii. Cei mai abili dintre ei au intrat şi în posesia premiilor bani, în valoare de 250 de lei, oferite de partenerul de elită al evenimentului, Superbet.

Carmen Tocală, prima femeie din istorie aleasă în funcţia de vicepreşedinte al FIBA Europe şi fosta campioană olimpică la gimnastică Dana Sofronie au primit la Constanţa premiile de apreciere pe care promotorul baschetului 3×3 Sport Arena Streetball le oferă împreună cu Tissot la fiecare eveniment din această vară.

Jucătorii echipelor participante au fost implicaţi în mai multe activităţi, printre care vizitarea Centrului de Plasament Micul Rotterdam sau un tur al oraşului cu autobuzul turistic şi s-au bucurat în pauzele dintre meciuri de plaja din Mamaia.

FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier a fost un eveniment organizat de către Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa cu finanţarea Primăriei Municipiului Constanţa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite