Românce stelare: Neagu şi Buceschi, locul 1 în două clasamente ale Campionatului European. Dedu, MVP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu
Cristina Neagu

Dincolo de prestaţia colectivă a echipei, româncele se remarcă şi individual la Campionatul European găzduit de Franţa.

Minutul 27 al meciului cu Germania a fost unul istoric, fiindcă Neagu a ajuns la cinci goluri în poarta nemţoaicelor şi la un total de 206 goluri de-a lungul celor şase participări la Campionatele Europene. 

Astfel, handbalista de 30 de ani a doborât recordul deţinut de Agnes Farkas (205 goluri). Dintre jucătoarele aflate în activitate doar suedeza Isabelle Gullden (171 de goluri la Campionatele Europene) poate ameninţa acum recordul deţinut de Neagu. Ca o ironie a sorţii, după ce a marcat golul ei cu numărul cinci în confruntarea cu Germania şi a intrat în istorie, Neagu n-a mai punctat până la finalul meciului!

Buceschi, locul 1 în clasamentul la zi

Din punct de vedere al golurilor marcate, cea mai mare contribuţie la victoria cu Germania a avut-o Eliza Buceschi. Cele 11 reuşite semnate luni seara au propulsat-o pe primul loc în clasamentul la zi în care figurează cele mai bune marcatoare de la Campionatul European. Handbalista de 25 de ani are, în acest moment, 20 de goluri după meciurile cu Cehia şi cu Germania.

De remarcat ar fi şi prestaţia stelară a Denisei Dedu cu Germania. Portarul de 24 de ani a apărat două aruncări de la 7 metri, a marcat un gol din poartă în poartă şi a avut un procentaj de 37% de intervenţii salvatoare, fiind desemnată cea mai bună jucătoare a meciului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite