Roland Garros: victorie magnifică a Irinei Begu după cel mai lung şi mai frumos meci al turneului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Begu
Irina Begu

Irina Begu a ajuns în turul al treilea de la Roland Garros, la capătul unui meci de 3 ore şi 41 de minute, câştigat cu 6-7, 7-6, 10-8 de jucătoarea noastră în faţa lui Coco Vandeweghe, din SUA.

Irina Begu şi Coco Vandeweghe merită aplauze în picioare pentru proba de rezistenţă pe care au trecut-o în turul al doilea de la Roland Garros. Meciul s-a încheiat după 3 ore şi 41 de minute, iar victoria a revenit jucătoarei noastre, după acest maraton epuizant: 6-7, 7-6, 10-8.

În primul set, Irina (locul 28 WTA) a condus cu 5-2, dar jucătoarea din SUA (locul 43 WTA) a găsit puterea să împingă setul în tiebreak, pe care l-a şi câştigat. În setul al doilea, a fost rândul Irinei să fie condusă, să revină şi să se impună în tie-break.

În fine, în setul decisiv, Coco Vandeweghe a servit la 5-4 pentru meci, dar Irina Begu a rezistat şi a reuşit breakul. Cum la turneele de Grand Slam nu există tiebreak în decisiv (cu execepţia US Open), meciul avea să fie decis de jucătoarea care se desprinde la două jocuri. Iar aceea a fost Irina Begu, care a realizat breakul triumfător la scorul de 9-8 în favoarea ei. 

La finalul partidei, Irina Begu avea în dreptul ei 145 de puncte câştigate, faţă de cele 142 ale lui Coco Vandewghe, ceea ce înseamnă un total de 287 de schimburi de mingi. A fost unul dintre cele mai lungi meciuri de pe tabloul feminin din istoria Roland Garros. 

Irina Begu va evolua în premieră în faza următoare cu germana Annika Beck, locul 39 WTA, care a trecut, cu scorul de 4-6, 6-3, 7-5, de ucraineana Katerina Bondarenko, locul 65 WTA.

Numărul 2 român şi-a egalat, astfel, cea mai bună performanţă la French Open, calificarea în turul al treilea, reuşită anul trecut.

Accederea în manşa a treia este recompensată la Roland Garros cu un premiu de 102.000 de euro şi cu 130 de puncte WTA. România are două jucătoare în această fază, alături de Irina Begu calificându-se miercuri şi Simona Halep.

Irina Begu a mărturisit care a fost momentul decisiv al meciului nebun contra lui Coco Vanderweghe

"Am obosit doar uitându-ne la meciul Irinei Begu"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite