Roger Federer, în finală la Indian Wells, după o „sperietură“ grozavă cu un adversar mai tânăr cu 15 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roger Federer şi-a extins la 18-0 bilanţul de victorii / înfrăngeri pe 2018, însă elveţianul a avut parte de un meci neaşteptat de greu în semifinale la Indian Wells.

Contra croatului Borna Coric, 21 de ani, elveţianul Roger Federer a avut o partidă dificilă. La 5-5, în primul set, liderul mondial şi-a pierdut serviciul, iar cel poreclit Baby Djokovici a capturat primul set cu 7-5. 

Imediat în setul al doilea, Borna Corici a reuşit un nou break şi a condus cu 2-0 şi 3-1. 

Elveţianul a schimbat tactica. „Din acel moment, mi-am propus doar să rămân în schimburile de mingi şi să sper că poate va deveni puţin nervos, va resimţi puţin presiunea. ceea ce, spre norocul meu, s-a întâmplat“, a povestit Roger.

La 4-3, pe serviciul său, Coric a dat primele semne de de slăbiciune. A comis două erori uşoare, 0-30 pentru Federer, iar la minge de break a trimis un backhand în afara terenului. Imediat, elveţianul a pus mâna şi pe următoarele jocuri şi a câştigat setul al doilea cu 6-4. 

În decisiv, Coric nu a capotat. A făcut un prim break la 0-0 şi un altul la 3-3. A avut 4-3 şi 40-30, deci posibilitatea de a se desprinde decisiv, dar a trimis puţin în afara terenului. Două puncte mai târziu, făcea o dublă greşeală la minge de break, iar istoria din setul doi s-a repetat, 6-4 pentru Federer.

În finala din această seară, de la ora 22.00, Roger Federer va juca împotriva argentinianului Juan Martin del Potro, care l-a învins pe Milos Raonic, scor 6-2, 6-3. 

2 ore şi 28 de minute a durat meciul dintre Federer şi Coric

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite