Revolta Andreei Mitu. Mesaj răvăşitor despre „corupţia canceroasă“, „politicieni murdari“ şi inutilitatea Catedralei Mântuirii Neamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Mitu la Roland Garros FOTO AP
Andreea Mitu la Roland Garros FOTO AP

Potrivit celui mai recent bilanţ, în urma incendiului izbucnit vineri noapte în Clubul Colectiv au murit 32 de persoane. Alte 130 sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, 90 fiind în stare critică. După ce ecourile tragediei au ajuns în presa internaţională, jucătoarea de tenis Andreea Mitu, locul 99 WTA, a scris un mesaj dur, adresat opiniei publice internaţionale, despre societatea românească în contextul incidentului din Colectiv.

“Se pare că clubul nu a avut toate aprobările necesare pentru a funcţiona în condiţii optime şi a existat o singură ieşire din incintă. Aceasta este situaţia în care se află cele mai multe cluburi din România. Da, corupţia noastră canceroasă este un subiect ce apare iarăşi pe firmament şi sperăm că această tragedie va declanşa cel puţin luarea unor măsuri pentru siguranţa oamenilor. Social Media a fost frenetică, cu o mulţime de oameni care se oferă să ajute, să doneze sânge şi să furnizeze informaţii relevante. Pe de altă parte, avem idioti care împărtăşesc imagini cu oameni morţi şi ultra-creştini moralişti care nu au nimic mai bun de făcut decât să analizeze melodiile trupei şi să sugereze ca destinul victimelor a fost «meritat» pentru că muzica rock este un instrument al Satanei, nu? Oh, şi cei care demonizează Halloween, pentru că este o sărbătoare importată şi ne răneşte «identitatea naţională», în timp ce ei nu reuşesc să accepte că oamenii sunt liberi să facă propriile alegeri şi să îmbrace ceea ce le place”, a notat sportiva de 24 de ani. Mitu nu a uitat să trimită câteva săgeţi evidente către vicepremierul Gabriel Oprea şi cazul morţii tragice a subinspectorului Bogdan Cosmin Gigină de la Brigada Rutieră a Capitalei.

“Toate cele întâmplate le sunt foarte utile unor politicieni murdari care primesc acum şansa de a scăpa de rahatul pe care ei înşişi l-au provocat. După această perioadă de doliu legitim, temele principale ar trebui să fie despre răspundere şi cum se pot preveni toate acestea, în viitor. Sistemul medical din Bucureşti a fost supraîncărcat repede. Aceasta este o preocupare imensă, se dovedeşte din nou că, dacă o tragedie la scară mai mare s-ar produce, sistemul medical ar eşua în întregime. Şi este din nou momentul să ne concentrăm pe faptul că această ţară are 18.300 de biserici şi doar 425 de spitale, dar suntem în stare să cheltuim o jumătate de miliard de euro pe Catedrala Mânturii Neamului. Sincer, cel mai mare miracol, în acest context, ar fi fost ca cineva să zică: «Bine, toate limitele decenţei au fost depăşite, opriţi această nebunie şi faceţi ceva cu banii respectivi de care oamenii să beneficieze cu adevărat». Eu încă mai sper…”, a concluzionat Andreea Mitu.

Mărturia sfâşietoare a unui tată al căruio fiu a fost ucis: "Timpul nu vindecă nimic. Părinţilor le va fi tot mai greu în faţa unei cruci reci"

Sportul din România nu a respectat doliul naţional. Cine este de vină pentru asta

Cornel Dinu, după tragedia la Club Colectiv: "E sinucidere mentală. Există multe alte bombe de acest gen neaprinse încă"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite