Record în izmene. Ungurul Kiraly a devenit cel mai bătrân fotbalist care a intrat pe teren la Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Născut pe 1 aprilie 1976, portarul Ungariei, Gábor Király, integralist în meciul cu Austria, a devenit cel mai vârstnic fotbalist care evoluează la un turneul final de Campionat European.

Király a avut 40 de ani şi 74 de zile la ora meciului cu austriecii, depăşind vechiul record al mijlocaşului german Lothar Matthäus, care jucase la Euro 2000, la vârsta de 39 de ani şi 91 de zile. Portarul maghiar a devenit celebru în fotbalul mondial datorită unui fapt mai puţin obişnuit: întotdeauna apără în pantaloni de trening de culoare gri.
Motivul l-a dezvăluit chiar el, în urmă cu câţiva ani. “Jucam în pantaloni lungi încă din 1996 la echipa din oraşul natal, Szombathelyi Haladás. Odată i-am băgat la spălat pe cei negri şi nu au mai ieşit întregi din maşină. Am ales unii gri şi în următoarele opt-nouă meciuri nu am primit niciun gol şi ne-am salvat de la retrogradare. De atunci nu am mai renunţat la ei şi nici nu am de gând. Bineînţeles, acum nu mai este vorba despre aceeaşi pereche de pantaloni, pe care i-am folosit de peste 100 de ori şi pe care-i am şi acum acasă, deşi sunt plini de găuri”, a explicat Gábor Király.
El a debutat în echipa naţională a Ungariei pe 25 martie 1998, tot într-un meci cu Austria, la Viena, când a reuşit să pareze un penalty executat de legendarul Toni Polster. De atunci, a bifat încă 103 selecţii şi n-are de gând să se oprească prea curând.  “Eu i-am spus întotdeauna că la mine nu contează vârsta. Pe mine nu mă interesează dacă un jucător e tânăr sau bătrân, el trebuie să fie bun. Iar Gábor nu e bun, e excepţional!”, l-a lăudat selecţionerul maghiarilor, Bernd Storck, după meciul cu Austria de marţi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite