Real Madrid - Barcelona 2-1: Meci fantastic, într-un decor apocaliptic! Benzema, gol fabulos VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karim Benzema
Karim Benzema

Pe o furtună incredibilă, care a lovit oraşul Madrid, la începutul părţii secunde, cele două formaţii au oferit un derby dramatic, cu un fotbal de şapte stele.

„Ce fericiţi eram şi nici nu ştiam...“, a fost o vorbă mare care a rezumat lecţiile pandemiei. Pentru că, în ultimul an, am învăţat să preţuim fiecare zi în care suntem sănătoşi şi să savurăm şi mai mult micile plăceri ale vieţi. Pe care le redescoperim, pas cu pas, în drumul de revenire la normalitate.

Introducerea e necesară pentru că, anul trecut, pe vremea asta, fotbalul devenise o plăcere interzisă! Când planeta s-a oprit în loc, în faţa unui pericol necunoscut, şi fotbalul s-a conformat. Ceea ce era de neconceput, în aprilie 2020, şi anume, un Clasico pe muchie de cuţit, a ţinut milioane de telespectatori în faţa televizoarelor, sâmbătă seară. 

Iar Real Madrid şi Barcelona n-au dezamăgit! Prima repriză? Una cu un fotbal plăcut ochiului, în care „albii“ au „tăiat“ cu o precizie chirurgicală, iar Barca a ratat, fie din cauza impreciziei de la ultima pasă, fie pentru că s-a lovit de „zidul“ numit Courtois. Portarul belgian al Realului şi-a început recitalul, folosindu-şi fiecare centimetru din înălţimea de doi metri, pentru a „tăia“ o centrare, din care catalanii ar fi putut deschide scorul. 

Salvată de intervenţia goalkeeper-ului, Real a lovit apoi, printr-un contraatac devastator, în care centrarea lui Lucas Vazquez, de pe dreapta, a fost trimisă în plasă de Karim Benzema, de lângă Araujo, cu călcâiul. O execuţie fantastică pentru 1-0 (13). Iar repriza de vis a Realului a continuat, după ce lovitura liberă, executată de Toni Kroos de la marginea careului, de la 22 de metri, a fost deviată în poarta lui ter Stegen. 2-0 Real Madrid, după 28 de minute!

De aici, echipa pregătită de Zinedine Zidane a cedat balonul, dar a zguduit Barcelona, la fiecare contraatac! Dovadă şi bara lui Valverde, după o acţiune-fulger, în minutul 34.

Repriza s-a încheiat cu cele două ocazii ale lui Messi. Care, mai întâi, a lovit bara direct din corner. Iar apoi, după o altă lovitură de colţ, a avut un şut violent, parat de acelaşi Courtois, magnific.

Partea secundă s-a jucat într-un decor apocaliptic! Sub o ploaie torenţială, venită parcă de nicăieri! Care însă n-a scăzut din spectaculozitatea meciului. Din contră! Iar golul a venit aproape la fel de repede ca în prima repriză. La 15 minute de la reluare, Barcelona a fost răsplătită, în sfârşit, pentru acţiunile ei ofensive. Jordi Alba a centrat de pe stânga, Griezmann a sărit, inspirat, peste minge, iar Mingueza, aflat la primul Clasico din carieră, a punctat pentru 2-1 (60).

După o altă ocazie mare ratată de catalani, Real a trecut pe lângă golul de 3-1! După un corner pentru Barcelona, Modrici l-a lansat excelent pe Vinicius, scăpat singur spre buturile apărate de ter Stegen. Brazilianul, în loc să finalizeze, a preferat să-i paseze însă lui Benzema, dar mingea a fost trimisă în corner de fundaşii Barcelonei (66). Două minute mai târziu, altă ocazie mare pentru madrileni: Vinicius i-a întors mingea în centrul careului pentru Kroos, care a plonjat spectaculos, dar a ratat cadrul porţii!  

S-a încheiat 2-1, cu Real terminând partida în zece oameni, după eliminarea lui Casemiro (90). Chiar şi aşa însă, echipa lui Zidane a declanşat fiesta pe teren, făcând un pas mare spre titlu.

Ultimele rezultate în marele derby al Spaniei

Dată Competiţie Meci

10/04/2021 La Liga Real Madrid - Barcelona 2-1

24/10/2020 La Liga Barcelona - Real Madrid 1-3

01/03/2020 La Liga Real Madrid - Barcelona 2-0

18/12/2019 La Liga Barcelona - Real Madrid 0-0

02/03/2019 La Liga Real Madrid - Barcelona 0-1

27/02/2019 Cupa Spaniei Real Madrid - Barcelona 0-3

06/02/2019 Cupa Spaniei Barcelona - Real Madrid 1-1

28/10/2018 La Liga Barcelona - Real Madrid 5-1

06/05/2018 La Liga Barcelona - Real Madrid 2-2

Bilanţ: 9 meciuri, 3 victorii Real Madrid, 3 remize, 3 victorii Barcelona

43 de ani trecuseră de când Real Madrid câştigase ultima dată de trei ori la rând în faţa Barcelonei, în campionat.   3 ani au trecut de când Lionel Messi a marcat ultima dată într-un meci cu Real Madrid. Se întâmpla în mai 2018.       

La Liga, Top 5, etapa a 30-a

1. Real Madrid 66 de puncte

2. Atletico Madrid 66p (29 de meciuri)

3. Barcelona 65p

4. Sevilla 58p (29 de meciuri)

5. Real Sociedad 46p (29 de meciuri)

VEZI REZUMATUL MECIULUI REAL MADRID - BARCELONA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite