Rapid e Borussia Dortmund de România. Cele două formaţii sunt "înfrăţite" acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapid Bucureşti şi Borussia Dortmund sunt două formaţii de tradiţie, în fotbalul românesc, respectiv german, care acum au mari probleme.

Numai în pielea fanilor Borussiei Dortmund să nu fii în acest sezon. Echipa lui Jurgen Klopp, care a avut o ascensiune remarcabilă în ultimii ani la nivel european a ajuns pe ultimul loc în Bundesliga, contraperformanţă pe care nu o mai atinsese de 29 de ani. După 13 etape, fosta deţinătoare a Ligii Campionilor, din1997, şi finalista de anul trecut, a strâns doar 11 puncte, cu ajutorul a trei victorii şi două rezultate de egalitate.
Paradoxal, în Europa, Borussia Dortmund nu arată deloc semnele unei crize. Astfel, „galben-negrii” au defilat în această toamnă în grupa D a Ligii Campionilor, din care mai fac parte Arsenal, Anderlecht şi Galatasaray, obţinând deja calificarea în optimile de finală ale competiţiei. De altfel, în cele cinci meciuri de Ligă, Borussia a contabilizat mai multe puncte (12) decât a reuşit în campionatul intern în 13 partide.

real madrid-borussia dortmund Foto Reuters

Cauzele acestei situaţii sunt greu de explicat şi nici măcar creatorul echipei, antrenorul Jurgen Klopp, în funcţie din 2008, n-are mare lucru de spus: „Este marea mea responsabilitate şi o accept. Câtă vreme nu vine nimeni să spună că există o soluţie mai bună, nu mă pot da la o parte”. Presa germană crede că la mijloc este vorba despre un blocaj  psihic al jucătorilor în meciurile din Bundesliga. Deşi l-a pierdut anul trecut pe Gotze, iar anul acesta pe Lewandowski, Borussia şi-a completat lotul în toate compartimentele. Valoarea totală a echipei este de 342 milioane de euro, locul doi în Germania după Bayern Munchen, iar cinci dintre componenţii primei echipe au ieşit campioni mondiali în vară cu naţionala lui Joachim Low. Accidentările lui Hummels şi Reus, ori forma slabă a unora, gen Mihtarian, unul dintre golgheterii sezonului trecut, care anul acesta n-a dat niciun gol, pot fi şi ele cauze ale declinului pe plan intern, care pun Borussia într-o postură jenantă.


Ocupantele ultimului loc în alte campionate
Anglia Leicester
Italia Parma
Spania Cordoba
Franţa Guingamp
Belgia Cercle Bruges
Olanda Dordrecht
Portugalia Penafiel
România Rapid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite