Raluca Olaru a fost învinsă în finala turneului de la Bad Gastein (Austria)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Olaru a fost învinsă în finala turneului de la Bad Gastein (Austria)
Raluca Olaru a fost învinsă în finala turneului de la Bad Gastein (Austria)

Aflată pe locul 66 WTA, Raluca Olaru a fost învinsă cu scorul de 2-6, 3-6 de germanca Andrea Petkovici în finala turneului de la Bad Gastein (Austria), competiţie ce oferă premii totale de 220.000 de dolari. Românca ajunsese în ultimul act după ce o eliminase, în semifinale, pe principala favorită a întrecerii, franţuzoaica Alize Gornet.

Pentru parcursul din Austria, românca în vârstă de 20 ani şi-a asigurat un premiu în valoare de 19.000 de dolari şi 200 de puncte WTA, care o vor ajuta să ajungă între primele 60 de jucătoare ale lumii.

În finala turneului, Olaru o va întâlni pe Andrea Petkovici (nr. 98 WTA) din Germania.

image

Cele două s-au mai întâlnit de trei ori în carieră:
Torrent  2007, finala, zgură: Raluca Olaru – Andrea Petkovici 6-4, 5-7, 6-4
Indian Wells 2009, primul tur, ciment: Andrea Petkovici – Raluca Olaru 6-1, 6-0
Marsilia 2009, semifinală, zgură: Raluca Olaru - Andrea Petkovici 6-4, 7-6

Raluca Olaru a câştigat în 2009 turneul challenger de la Marsilia. de partea cealaltă, germanca Petkovici a cucerit şi ea un titlu în acest sezon,  chiar la Gaz de France Suez Open Romania, turneu dotat cu premii în valoarea totală de 100.000 de dolari. 


Lăudată de Women's Tennis Association!
Datorită prestaţiei ei foarte bune din ultima perioadă, Raluca a a fost protagonist un interviu pentru site-ul oficial al circuitului feminin. Olaru a povestit printre altele că părinţii ei sunt pensionari şi că are o soră în Anglia, Cristina (36 de ani), ce lucrează în domeniul IT-ului.

 
„Calităţile mele? În primul rând, sunt o luptătoare. În al doilea rând, joc destul de bine pe toate suprafeţele. Mi-am propus ca în acest an să întru între primele 50 de jucătoare din lume dar pentru asta trebui să mai lucrez la condiţia fizică”, a spus Raluca, care, dacă nu ar fi practicat tenisul, ar fi fost cântăreaţă.

image



„Am un prosop cu care apar la fiecare meci iar atunci când intru pe teren păşesc întotdeauna cu dreptul. În rest, sunt superstiţii obişnuite: mănânc în acelaşi loc, iar la antrenamente am aceeaşi rutină”, a mai povestit Olaru pentru site-ul WTA.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite