Rafael Nadal a câştigat turneul de la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafael Nadal a câştigat turneul de la Madrid FOTO Reuters
Rafael Nadal a câştigat turneul de la Madrid FOTO Reuters

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, numărul unu mondial, a reuşit duminică să câştige turneul ATP de la Madrid, după ce în finală adversarul său, japonezul Kei Nishikori, a fost nevoit să abandoneze meciul în urma unei accidentări, informează AFP.

Într-o partidă care a durat o oră şi 40 de minute, ibericul a pierdut primul set (2-6), însă a revenit puternic în cel de-al doilea, reuşind să stabilească scorul la 6-4. În cea de-a treia parte a meciului, adversarul său, Kei Nishikori, a abandonat competiţia din cauza unei accidentări la spate.

Turneul de la Madrid, câştigat recent de Nadal, este prima victorie a ibericului pe zgură în 2014. De asemenea, în acest an, spaniolul s-a mai impus şi în cadrul turneelor de la Rio de Janeiro şi Doha.

Victoria lui Nadal de duminică îi va aduce premii totale în valoare de circa 700.000 de euro, precum şi 1.000 de puncte ATP. Rafael Nadal a mai câştigat la Madrid în 2005, 2010 şi 2013.

Într-un mesaj recent adresat fanilor din România, prin intermediul Digi Sport, Rafael Nadal a spus că aşteaptă cu nerabdare să participe la un turneu în ţara noastră.

„Nu cred că am fost niciodată în România. Mi-aş dori să se întâmple asta. Mulţumesc tuturor fanilor din România şi sper să ajung curând şi în ţara voastră. Noi, fără fani, nu am fi mai nimic. Fanii sunt cei care fac ca toate turneele să fie importante. Pentru mine, fanii sunt cei mai importanţi”, a spus Rafael Nadal.


Citeşte şi:

Cel mai bun tenisman al momentului, despre România: „Sper să ajung curând în ţara voastră!“ Ce spune despre Ţiriac

Rafael Nadal, ocupantul locului 1 în clasamentul ATP, abia aşteaptă să participe la un turneu în România pentru a se întâlni cu fanii din ţara noastră, cărora le mulţumeşte pentru susţinere. Dintre toţi românii, Nadal este prieten cu unul singur.

Rafael Nadal, „regele“ Braziliei. Ibericul s-a impus la Rio şi şi-a consolidat poziţia de lider ATP. Cum arată top 10 mondial

Rafael Nadal a câştigat al doilea titlul ATP în 2014, după ce a triumfat la Rio de Janeiro, în Brazilia. Graţie succesului din America de Sud, spaniolul şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul mondial.

Nadal s-a chinuit teribil în faţa unui jucător nescunoscut, la Doha şi va da în finală peste coşmarul său din ultimii ani

Rafael Nadal a avut nevoie de două ore de joc pentru a câştiga semifinala cu necunoscutul germanul Peter Gojowczyk (locul 162 ATP). În finală, ibericul îl va întâlni pe Gael Monfils, un jucător care i-a pus mari probleme în ultimii ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite