Radu Paraschivescu: „Să nu fim idioţi! Nici Hagi, nici Popescu, Năstase, Halep sau Ţiriac nu trebuie priviţi ca nişte martiri şi nici elogiaţi fiindcă s-au sacrificat pentru România!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitorul Radu Paraschivescu prezintă viziunea sa faţă de activitatea marilor sportivi ai României şi spune lucrurilor pe nume într-o situaţie delicată, care în general e ocolită de multă lume.

În editorialul său pentru digi24.ro, Radu Paraschivescu notează, printre altele: "Nici Hagi, nici Gică Popescu, Ilie Năstase, Simona Halep, Ion Ţiriac sau alţii de aceeaşi anvergură nu trebuie priviţi ca nişte martiri cu tonus muscular. Şi nici elogiaţi fiindcă s-au sacrificat pentru România. Să nu fim idioţi. S-au sacrificat soldaţii morţi în războaie, nu sportivii. Au murit oameni de ispravă în puşcăriile comuniste, iar lumea nici măcar nu le mai dăruieşte un gând şi nu le mai aprinde o lumânare. În schimb, un om care şi-a convertit o plăcere de copilărie în profesie e suit pe soclu şi transformat nu doar în idol (asta ar fi normal), ci în icoană şi mai ales în zeu intangibil. Hagi şi ceilalţi au muncit, uneori din greu, pentru ei şi pentru familiile lor. Atât. Faptul că prestigiul lor l-a răsfrânt şi asupra României este o consecinţă colaterală. Niciunul dintre marii sportivi nu s-a apucat la câţiva anişori de fotbal, gimnastică sau tenis pentru propăşirea naţiei. E momentul să nu mai funcţionăm în virtutea inepţiei. Şi să ne amintim că un neurochirurg ca Sergiu Stoica nu vine la televizor ca să ceară statui sau hoteluri în regim preferenţial în numele a ceea ce a făcut pentru România. E adevărat, omul nu a dat cu piciorul în minge, ci a salvat vieţi"

Citeşte AICI integral opinia scriitorului Radu Paraschivescu în acest caz 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite