Corespondenţă de la Melbourne -Probleme mari la Australian Open. Care este motivul pentru care s-a cerut chiar întreruperea meciurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Australian Open se află în prima săptămână de meciuri, dar o problemă majoră a apărut la Melbourne, unde are loc acest Grand Slam.

Este vorba despre căldura de afară, care astăzi şi mâine va depăşi limitele de confort. Concret, azi sunt anunţate 37 de grade, iar mâine 39, fapt care îi încomodează extrem de mult pe jucători. Deşi 37 de grade nu este o temperatură chiar neobişnuită, la Melbourne se resimte diferit, pentru că soarele arde foarte tare.

Toţi jucătorii de la turneu s-au plâns de acest lucru, în frunte cu liderul mondial ATP, Rafael Nadal, care a cerut programarea a cât mai multe meciuri pe cele trei arene acoperite, unde există sistem de ventilaţie. Cu adevărat afectaţi sunt însă jucătorii de pluton, care sunt programaţi pe arenele secundare, unde bate soarele ca pe plajă. Mulţi dintre aceştia au spus că meciurile ar trebui întrerupte atunci când temperatura devine insuportabilă.

Special pentru fani, organizatorii au pus în incinta arenelor standuri unde se împarte gratis cremă de protecţie solară - în Australia este o campanie susţinută de prevenire a cancerului de piele - dar şi ventilatoare uriaşe de aer rece. 

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite