Prăbuşirea dramatică a unui colos: CFR Cluj tocmai a pierdut şase puncte la TAS şi va pierde, vineri, încă şase puncte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Punctele câştigate pe teren de fotbaliştii clujeni sunt pierdute la comisii din cauza incompetenţei conducerii. FOTO: Mediafax
Punctele câştigate pe teren de fotbaliştii clujeni sunt pierdute la comisii din cauza incompetenţei conducerii. FOTO: Mediafax

Echipa care a cucerit opt trofee în România, între 2007 şi 2012, e la un pas de retrogradare. „Adevărul“ explică de ce s-a ajuns aici.

După mulţi ani, a căzut şi mitul invincibilităţii echipelor româneşti la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Devenise o tradiţie ca verdictele date în ţară de forurile autohtone să fie anulate în Elveţia. Acum însă, în premieră, managerul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a înregistrat o mare victorie. În mai 2015, Petrolul Ploieşti, Rapid, CFR Cluj, „U“ Cluj, Oţelul Galaţi, Ceahlăul Piatra Neamţ, FC Braşov şi Metalul Reşiţa au primit sancţiuni cu depunctarea din partea Comisiei de Fond a Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul FRF. Atunci, s-a constatat că grupările menţionate n-au îndeplinit criteriile financiare.

Dintre cele opt formaţii menţionate, Petrolul şi CFR au început campionatul actual cu -6 puncte, motiv pentru care au atacat decizia FRF la TAS. Ploieştenii şi-au abandonat însă demersul pe la jumătatea drumului. Clujenii şi-au pus, totuşi, speranţele într-un verdict salvator din partea TAS, dar au primit o decizie definitivă şi defavorabilă, marţi seara.

„Apelul a fost respins de TAS şi s-a menţinut decizia luată de comisiile din România, aceea ca CFR să fie penalizată cu 6 puncte“, a explicat şeful departamentului juridic din cadrul FRF, Adrian Stângaciu.

Vineri, altă depunctare

Problemele clujenilor vor deveni şi mai mari după şedinţa Comisiei de Disciplină de vineri. Cum CFR, societate aflată în insolvenţă, n-are planul de reorganizare aprobat, ea va mai pierde şase puncte!

„Această nouă depunctare va intra în vigoare imediat după ce Comisia de Recurs va aproba recomandarea pe care o vom face vineri. Eu sper ca noua depunctare să fie executorie până la 28-29 februarie, atunci când se termină sezonul regulat“, ne-a spus Viorel Duru.

Fără alte şase puncte, CFR ar rămâne cu 18 după 23 de etape. Ceea ce înseamnă că, dacă play-out-ul pentru evitarea retrogradării ar începe de mâine cu punctajele înjumătăţite, CFR ar avea doar 9 puncte şi ar fi la un punct de locul 13, primul care duce direct în liga secundă.

CITEŞTE ŞI:

*Trădaţi de TAS: cum a ajuns CFR la un punct de retrogradare, după ce a fost salvată, anul trecut, de elveţieni

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite