Povestea primei echipe de rugby gay din lume. Doi jucători s-au şi căsătorit deja

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii echipei Kings Cross Steelers participă şi la spectacole dedicate comunităţii gay
Jucătorii echipei Kings Cross Steelers participă şi la spectacole dedicate comunităţii gay

Kings Cross Steelers, o echipă de rugby din Londra, sărbătoreşte în acest an două decenii de la înfiinţare. Probabil că o astfel de ştire ar trece neobservată dacă n-ar fi vorba despre o echipă alcătuită din jucători homosexuali. Chiar prima echipă de acest gen din lume.

"Am fost întotdeauna foarte mândri de faptul că acest club a ajutat la schimbarea mentalităţii colective din Anglia faţă de comunitatea LGBT. Atunci, în 1995, ideea a fost despre înfiinţarea unei echipe în care bărbaţii gay care iubesc acest joc să poată face asta fără oprelişti. Iar comunitatea de rugby a înţeles şi a acceptat demersul nostru", a explicat preşedintele-fondator Ray Hayward pentru ziarul The Independent.

În acest moment există nu mai puţin de 56 de cluburi de rugby alcătuite din jucători homosexuali în lume. În 2007, doi dintre jucătorii echipei Kings Cross Steelers s-au căsătorit, iar în 2015 echipa a câştigat a cincea sa Union Cup, un turneu neoficial organizat o dată la 2 ani, la care participă toate cluburile gay din Europa. În acest an, competiţia a avut loc în oraşul Bruxelles. 

Recent, Keegan Hirst, căpitanul echipei Batley Bulldogs, echipă aflată în cel de-al doilea eşalon valoric al Rugby League, a recunoscut şi el oficial că este homosexual şi că a fost atras de bărbaţi încă de când avea 15 ani. „A fost incredibil de greu, dar pentru mine a fost ciudat pentru că m-am simţit eliberat”, a spus Hirst.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite