Piţurcă îi fascinează pe arabi: ce reguli a impus la primul antrenament, cu cine e comparat şi de ce l-a certat pe un jucător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Saudiţii fac cunoştinţe cu „Satana“ şi cu metodele sale. Dacă în România, tehnicianul de 58 de ani a avut rar parte de o presă bună, în schimb, în Arabia Saudită el are o imagine excelentă în ochii specialiştilor.

Victor Piţurcă a urmărit din tribune ultimul meci jucat de Al-Ittihad, a asistat la primul antrenament îmbrăcat în haine de civil şi abia de luni a trecut la trening şi s-a implicat activ în pregătirea noilor săi elevi.

Înainte de a începe însă, efectiv, treaba, fostul selecţioner a instaurat o serie de reguli bine cunoscute în România, dar fascinante pentru arabi. Ziarul „Okaz“ a publicat un articol despre modul în care tehnicianul de 58 de ani a impus un regim de cazarmă în cantonamentul celor de la Al-Ittihad.

Debutează vineri

Sursa citată a subliniat că, la cererea expresă a noului antrenor, s-au luat următoarele decizii:

*De acum încolo doar jucătorii, stafful tehnic şi cei cu funcţii oficiale în organigrama clubului pot intra în vestiar şi în jurul terenului de antrenament. Astfel, prinţii şi apropiaţii clubului, care erau obişnuiţi să-i viziteze pe fotbalişti în vestiar pentru poze şi autografe sau, pur şi simplu, să vină la şedinţele de pregătire, vor trebui să se mulţumească cu prezenţa în tribune în timpul meciurilor.

*La toate antrenamentele, presa va avea acces doar în primele zece minute. 

Jurnaliştii saudiţi susţin că Piţurcă a cerut implementarea imediată a noilor reguli, fiindcă e foarte preocupat de următorul meci. În ultima etapă, după şapte victorii în primele şapte runde, Al-Ittihad a pierdut derby-ul cu Al-Nassr Riad şi a căzut pe locul 3, la un punct de liderul Al-Shabab. A fost ultimul meci condus de interimarul egiptean, Amro Anwar. 

Vineri, Piţurcă va sta pe bancă şi va debuta oficial, acasă, în partida cu Hajer (locul 7 din 14), nou-promovată în prima ligă saudită.

L-a certat pe portarul echipei

Piţurcă a sosit de puţin timp la Jeddah, însă deja l-a supărat un jucător. E vorbă de portarul Fawaz Al-Qarni, care a comis un gest stupid în înfrângerea cu Al-Nassr. În minutul 88, atunci când Al-Ittihad era condusă, dar avea superioritate numerică pe teren, Al-Qarni a lovit un atacant căzut în careu, acuzându-l că joacă teatru şi cere intrarea echipei medicale pentru a trage de timp. Arbitrul a văzut gestul lui Al-Qarni şi l-a eliminat, iar Al-Ittihad, care efectuase toate schimbările, a fost nevoită să introducă un jucător de câmp în poartă. 

Potrivit mbc.net, la primul antrenament, Piţurcă a avut o discuţie cu Al-Qarni şi l-a „urecheat“ pentru că şi-a lăsat echipa în zece oameni într-un moment dificil.

Metodele lui Piţurcă amintesc de „Generalul“ Iordănescu, antrenorul care a câştigat Liga Campionilor Asiei cu Al-Ittihad, în 2005. Site-ul Eurosport în limba arabă

„Piţurcă e mare. Roadele muncii sale se vor vedea în timp“

Dacă în România, Piţurcă a avut rar parte de o presă bună, în schimb, în Arabia Saudită el are o imagine excelentă în ochii specialiştilor. Abdulaziz Al-Khaled, analistul ziarului „Rotana“, a vorbit la superlativ despre noul tehnician al celor de la Al-Ittihad. „Piţurcă e un antrenor mare. Venirea lui aici e un câştig pentru campionatul saudit. Nu trebuie să-l judecăm pe Piţurcă după primul meci. Roadele muncii sale se vor vedea după două, trei sezoane“, a spus Al-Khaled.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite