Piţurcă e deja contestat la arabi: „Nu voi lucra cu el“. Răbufnirea omului care a câştigat tot, dar va fi înlocuit de „Satana“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al-Ittihad tocmai l-a angajat pe fostul selecţioner al României în locul unui antrenor cu care echipa a ajuns pe primul loc. Supărat, egipteanul a reacţionat în presa locală.

Victor Piţurcă a pus mâna pe milioanele arabilor, însă partea dificilă a aventurii sale la Al-Ittihad abia începe. 

Tehnicianul de 58 de ani va sosi pe banca unei echipe care a avut deja doi antrenori în acest sezon. „Tigrii“ au început stagiunea 2014-2015 cu Khalid Al-Koroni pe bancă, însă sauditul a fost îndepărtat după o dublă înfrângere în sferturile Ligii Campionilor şi eliminarea din această competiţie. În locul său a fost promovat Amro Anwar, de la echipa de tineret, iar Al-Ittihad a mers „ceas“ cu egipteanul de 46 de ani. Şase meciuri în toate competiţiile, şase victorii, golaveraj 14-4.

Cu Anwar pe bancă, Al-Ittihad a ajuns, în weekend, lider în campionat, având şapte victorii în şapte etape (primele două au fost obţinute de fostul antrenor), fiind singura formaţie cu procentaj sută la sută în prima ligă. Pentru Anwar, urmează derby-ul cu locul 3, Al-Nassr Riad, programat pentru 25 octombrie. Apoi, egipteanul va elibera scaunul de antrenor pentru Victor Piţurcă, ceea ce nu i-a picat tocmai bine.

„Voi lăsa echipa pe locul 1“

Într-un interviu pentru „MBC Pro Sport“, Anwar s-a arătat dezamăgit că va fi înlocuit din funcţie. „Nu voi mai fi în stafful primei echipe după partida cu Al-Nassr. Nu vreau să fiu secundul lui Piţurcă şi nici el nu mă vrea, având în vedere că vine cu opt oameni aici. Am câştigat toate meciurile şi poate meritam să fiu lăsat în continuare în funcţie. Acum însă, vreau să câştig şi derby-ul cu Al-Nassr şi să las Al-Ittihad pe locul 1 în clasament“, a afirmat Anwar. 

Odată cu instalarea oficială a lui Piţurcă pe bancă, egipteanul se va întoarce la formaţia de tineret a celor de la Al-Ittihad. Fostul selecţioner va urmări meciul Al-Nassr – Al-Ittihad din tribune, iar debutul său pe banca saudiţilor va avea loc la 31 octombrie în confruntarea cu Hajer de pe teren propriu.

27 la sută din meciurile pe care Al-Ittihad le are de disputat în campionat au fost câştigate deja de predecesorii lui Piţurcă.

„Piţurcă ia un sfert din salariul lui Reghecampf“

După ce presa română şi cea arabă au scris că Victor Piţurcă va câştiga patru milioane de euro în două sezoane la Al-Ittihad, anumiţi specialişti din Arabia Saudită au criticat suma uriaşă pe care clubul i-ar fi oferit-o unui antrenor aflat la prima experienţă în străinătate. Astfel, preşedintele Ibrahim Al-Balawi a infirmat categoric sumele vehiculate în presă, iar publicaţia „Okaz“ a titrat: „Piţurcă ia un sfert din salariul lui Reghecampf la Al-Hilal“. Jurnaliştii arabi susţin că salariul lui Piţi la Al-Ittihad va fi sub două milioane de euro pe sezon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite