Ramona Martinovici este o bănăţeancă stabilită din 2003 la Melbourne, care încearcă să consolideze legăturile dintre România şi Australia. Nu e singură în acest demers, pentru că aşa cum spune, distanţa de casă nu e un impediment în a simţi şi trăi româneşte. Şi sunt destui care o fac chiar şi la celălalt capăt al lumii, acolo unde Hagi este cel mai cunoscut român.

acum 28 zile · comentarii (0)

Naţionala României a mai bifat un meci fără victorie, iar porţile către Moscova par a fi complet închise. Într-un alt context, n-ar fi o situaţie rea, dar deocamdată de ocupăm de fotbal, nu de politică. Aşadar 0-0 cu Danemarca şi din nou deziluzie. Nu atât din pricina rezultatului, cât mai ales a jocului şi a perspectivelor.

luna trecuta · comentarii (11)

România întâlneşte duminică Danemarca într-un context deloc fericit pentru fotbalul nostru. Presiunea este mare pentru echipa naţională, deoarece competiţia internă este răvăşită de neajunsuri şi scandaluri, în cupele europene contăm din ce în ce mai puţin, iar naţionala pare singura echipă capabilă să mai umple un stadion.

luna trecuta · comentarii (3)

După ce ani la rând am fost convins că Australia este o ţintă greu de atins, am decis totuşi să încerc. Şi am avut o experienţă de trei săptămâni, pe care fără nicio ezitare o aşez pe primul loc în topul călătoriilor mele în peste 70 de ţări ale lumii.

acum 2 luni · comentarii (15)

Situaţia din România nu a lăsat-o indiferentă pe Dana Molnar, singura româncă aflată acum în Vanuatu, o ţară despre care mulţi cred că e ancorată în sclavagism. Dana, care îmi este prietenă, a scris un mesaj emoţional, dar plin de substanţă, în care vorbeşte despre ce simte în aceste momente.

acum 3 luni · comentarii (9)

Australian Open 2017 a fost primul turneu de Grand Slam la care am asistat după mai bine de douăzeci de ani de presă sportivă, în care am scris despre aproape orice sport. În două săptămâni la Melbourne am trăit o experienţă, pe care aş clasa-o cel puţin la acelaşi nivel cu un Campionat Mondial de fotbal.

acum 3 luni · comentarii (8)

Chiar nu mă număr printre contestatarii Simonei Halep, cu atât mai puţin printre cei care abia aşteaptă un pas greşit al ei pentru a o socoti fandosită şi nu mai ştiu. Consider că Simona Halep este în acest moment un bun naţional, din punct de vedere sportiv, în egală măsură în care sunt convins că Simona Halep nu ar mai fi fost atât de intens mediatizată şi promovată dacă ar fi fost contemporană cu Hagi şi Generaţia de Aur, ori cu Patzaichin, Nadia, Năstase, handbaliştii campioni mondiali de patru ori şi mulţi alţii.

acum 3 luni · comentarii (15)

România are patru jucătoare în Top 100 WTA – Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cârstea – şi alte două în Top 150 WTA – Patricia Ţig şi Ana Bogdan. Este o situaţie bună care ne clasează pe plan mondial înaintea unor ţări precum Italia, Spania, Marea Britanie, Belgia sau Australia, dar în urma SUA, Germaniei ori Rusiei. Începutul lui 2017 le-a adus la start pe toate jucătoarele noastre, iar rezultatele demonstrează că în ceea ce priveşte marea performanţă trebuie să fim deocamdată reţinuţi.

acum 4 luni · comentarii (19)

Proaspăt prim-ministru desemnat al României, pesedistul Sorin Grindeanu a fost o prezenţă discretă în sport, concentrându-şi energiile către alte domenii. Istoria îl reţine însă cu o poziţie care s-a vrut dură în 2014, după un meci de rugby disputat la Timişoara, în care a protestat vehement la adresa sistemului de atunci. Semnalul de atunci, dacă n-a uitat de el, poate fi un început şi pentru sportul românesc.

acum 4 luni · comentarii (15)

Gabriel Petrea este favorit să preia Ministerul Tineretului şi Sportului în noul Guvern conturat de majoritatea parlamentară PSD-ALDE. Gabi Petrea, fost viceprimar la Sectorul 6, este preşedintele Tineretului Social Democrat, dar n-a avut nicio legătură cu sportul de performanţă, aşa cum au avut predecesorii săi Gabriela Szabo şi Elisabeta Lipă.

acum 4 luni · comentarii (0)

Simona Halep e o sursă de frustrare pentru mine. Şi, sunt convins, nu sunt singurul. Bătăile pe care le încasează când ţi-e lumea mai dragă mă umplu de draci. Dacă e să fiu onest până la capăt, motivul real este valoarea ei. Convingerea mea e că poate să bată oricând pe oricine, însă are blocaje mentale aparent inexplicabile.

acum 6 luni · comentarii (33)

Există pentru că 100 de oameni ne-am rupt ieri ziua în două ca să ne urnim spre un mic stadion din Ferentari şi să vedem acolo o echipă care ne enervează, ne entuziasmează şi, în final, ne întristează. Dacă aceşti copii de mingi au reuşit să ne treacă prin toate stările astea, înseamnă că putem spune din nou: Rapid există. Rapid câştigă şi pierde de mai multe ori în acelaşi meci şi ne face să ne simţim precum suporterii acum 15, 50 sau 90 de ani.

acum 7 luni · comentarii (3)

Catastrofa olimpică de la Rio este un turnesol pentru eşecul statului român de a-şi îndeplini rolul. Vedem efectul absenţei unor politici publice pe termen lung, rezultatul dispreţului pentru valoarea umană şi lipsa unui sistem meritocratic de selecţie, risipirea fondurilor şi incoerenţa administrativă, incompetenţa şi delăsarea generalizate, caracteristici ale administraţiei publice româneşti în general.

acum 8 luni · comentarii (19)