EXCLUSIV Veste excelentă pentru fanii Oltchimului. Preşedintele clubului a dezvăluit planul care va salva echipa de la faliment. „Adevărul“ prezintă proiectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oltchim e o echipă iubită în toată ţara
Oltchim e o echipă iubită în toată ţara

Petre Berbecaru, omul care conduce destinele campioanei României insistă că s-au găsit soluţii pentru finanţarea echipei, iar aceasta va ţinti câştigarea Ligii Campionilor şi în sezonul viitor.

Imediat după înfrângerea cu Gyor (22-24), preşedintele de onoare al clubului din Râmnicu Vâlcea, Ioan Gavrilescu, a lansat o ipoteză şocantă în privinţa viitorului Oltchimului: „Dacă nu ajungem în finala Ligii, sunt şanse mari ca echipa să se desfiinţeze“. Preşedintele campioanei României neagă însă că ar exista acest pericol.

„Adevărul“: În toată presa se vorbeşte despre iminenta dispariţie a Oltchimului. Cum vi se pare acest scenariu?

Petre Berbecaru: O exagerare! Căutăm soluţii pentru finanţarea echipei, chiar dacă nu vom trece de Gyor. Avem şi un plan pentru sezon viitor.

În ce constă el?

Reducerea bugetului actual la 50% şi rezilierea contractelor unor jucătoare străine. Le vom păstra doar pe cele mai importante. 

Asta înseamnă că, în sezonul viitor, veţi schimba şi obiectivele? De exemplu, să înţeleg că nu o să mai ţintiţi câştigarea Ligii Campionilor...

N-am spus aşa ceva. Vom căuta să reducem bugetul la jumătate, păstrând nivelul actual de performanţă. 

Credeţi că e posibil aşa ceva?

Sunt convins. Oltchim e obligată să ţină ştacheta sus.

Aţi spus că sunteţi în căutări pentru găsirea unor soluţii de finanţare. Ce înseamnă, concret, acest lucru?

Suntem în discuţii avansate cu potenţiali sponsori. Suntem mulţumiţi de cum decurg discuţiile şi, probabil, vom semna nişte contracte de sponsorizare, după returul cu Gyor. Eu nu disper deloc. Sunt sigur că Oltchim nu va dispărea.

Totuşi, de ce o echipă atât de iubită ca Oltchim, cu performanţe la nivel internaţional, trebuie să ajungă într-o situaţie în care să se vehiculeze pe marginea dispariţiei ei?

Pentru că, până nu de mult, 80 la sută din bugetul echipei era asigurat de combinat şi n-am avut nevoie de surse externe de finanţare. Să găsim sponsori acum e o provocare nouă pentru noi şi de aici au apărut şi problemele.

Oltchim e foarte iubită în România, dar are o cotă extraordinară şi la nivel internaţional. Orice sponsor şi-ar dori să-şi asocieze imaginea cu o asemenea echipă. Petre Berbecaru preşedinte Oltchim

3.000.000

de euro e bugetul Oltchimului pentru acest sezon. Adversara ei din semifinalele Ligii, Gyor, are un buget anual de patru milioane de euro.

200.000

de euro încasează, lunar, întreg lotul Oltchimului din salarii. În acest moment, clubul are şase jucătoare străine.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite