Numele lui Messi a salvat o viaţă! Cum a scăpat un agricultor argentinian din ghearele unei bande nigeriene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
santiago foto clarin

Un agricultor argentinian răpit în Nigeria susţine că atacatorii săi i-au cruţat viaţa doar după ce a pronunţat numele fotbalistului.

Lionel Messi va conduce marţi noapte (ora 02.30, DigiSport) naţionala Argentinei în semifinala cu Paraguayul de la Copa America. Cele două echipe s-au întâlnit şi în grupe, meci încheiat la egalitate, scor 2-2, singura partidă în care Messi a înscris de la Copa America.  Argentinienii au condus cu 2-0 la pauză în acel joc, iar Messi şi Di Maria au fost surprinşi înaintea reprizei a doua ironizându-l pe selecţionerul Tata Martino . “Ce prostii a mai spus?”, l-a întrebat căpitanul pe Di Maria. “Cică nu va fi o victorie uşoară”. Cei doi au râs ca nişte copii, dar egalarea Paraguayului i-a dat dreptate antrenorului.
E clar că Messi şi coechiperii săi vor trata meciul din această noapte cu mai multă atenţie. Pentru starul argentinian e o oportunitate imensă a de a câştiga un trofeu major cu Argentina, primul de acest fel. Ajuns la 28 de ani, Leo are în palmares doar un titlu olimpic şi unul de juniori cu naţionala “pumelor”.
Messi a primit un energizant moral înaintea partidei cu Paraguayul, după cele mai importante ziare argentiniene, Ole şi Clarin, au tratat pe larg povestea ingerului agronom Santiago Lopez Menendez, de 28 de ani. Acesta trăieşte de un an în Nigeria, având îndeletniciri paşnice printer care cultivatul de porumb şi de soia. Argentinianul a fost răpit de o bandă şi-apoi înfometat şi bătut. Fratele său Jorge a explicat pentru Clarin: “Răpitorii credeau că Santiago e din Statele Unite. L-au ţinut fără mâncare trei zile şi l-au pus să meargă pe jos zeci de kilometri. După trei zile în care a încercat să se facă înţeles, fratele meu a strigat <Messi!, Messi!, Messi!>. Răpitorii şi-au dat seama că el e de fapt argentinian şi din acel moment au încetat să-l bată şi i-au dat apă. Santiago a fost eliberat după ce compania la care lucrăm amândoi a plătit o recompensă. Să-i spuneţi lui Messi că i-a salvat viaţa frateleui meu!”, a declarat Jorge. Scăpat cu zile, inginerul agronom argentinian se află la amabasada ţării sale din Abuja şi face toţ paşii necesari pentru a reveni acasă.

Delegare dubioasă
Argentina are 18 meciuri fără înfrângere în faţa Paraguayului la Copa America şi va urca în clasamentul FIFA pe locul unu la următoarea actualizare a ierarhiei. Există totuşi şi motive de îngrijorare în ambele tabere, arbitrul delegat pentru acest meci fiind brazilianul Sandro Ricci. Nimeni altul decât cel care a l-a eliminat aiurea pe Cavani şi l-a iertat de penalizare pe “proctologul” Jara, protagonistul celui mai urât gest de la Copa America, pentru care a şi fost suspendat.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite