Djokovic, prea puternic pentru Medvedev, face istorie la Australian Open! Discursurile de la finalul meciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Cameron Spencer / Getty Images
Foto: Cameron Spencer / Getty Images

Liderul ATP a dominat categoric finala cu Daniil Medvedev şi a ajuns la 18 trofee de Grand Slam câştigate în carieră, jumătate dintre acestea fiind cucerite la Melbourne.

De doar o oră şi 55 de minute a avut nevoie sârbul de 33 de ani pentru a pune iar mâna pe trofeu. Duminică, Nole a câştigat finala jucată cu rusul Daniil Medvedev (25 de ani), locul 4 ATP, în minimum de seturi, scor 7-5, 6-2, 6-2.

Primul set a fost singurul are a oferit oarece suspans celor peste 1o.000 de spectatori din tribune. Djokovic a făcut repede break-ul şi s-a desprins la 3-0. Medvedev a egalat la 3-3, s-a mers cu serviciul până la 6-5, după care sârbul a reuşit un nou break şi a închis setul înainte de tiebreak. În setul secund, chiar dacă l-a început cu un break, Medvedev s-a remarcat mai mult prin multitudinea de greşeli neforţate şi prin faptul că la 5-2 şi-a rupt racheta. Nole nu şi-a pierdut deloc serviciul în ultimul set, a reuşit în schimb două break-uri şi a sărbători victoria la mai puţin de 2 ore de la debutul meciului. 

La finalul meciului, Medvedev şi-a lăudat oponentul şi a ţinut să împărtăşească spectatorilor o amintire cu Djokvici. "Nu este uşor să vorbeşti când tocmai ai pierdut o finală. Felicitări Novak! Când eram pe locul 500-600 mondial m-am antrenat cu Novak la Wimbledon. Era ca un Dumnezeu pentru mine şi credeam că nici nu o să mă bage în seamă. Dar a vorbit cu mine ca un prieten. Eram pe locul 500 în lume, acum sunt pe locul 4, dar la Novak nu s-a schimbat nimic. Vă mulţumesc tiuturor celor din tribune. Speram să vă ofer un meci mai lung, dar atât am putut astăzi.", a spus Medvedev, citat de Eurosport.

Novak nu i-a rămas dator rusului şi l-a certat în glumă pentru faptul că nu au mai ajuns să se antreneze împreună. "Vreau să-i întorc cuvintele frumoase lui Daniil, eşti nemaipomenit, ai arătat de ce. Obişnuiam să petrecem mai mult timp împreună, obişnuiam să ne antrenăm mai mult la Monaco. Nu m-ai mai sunat în ultimii ani ca să ne antrenăm. Îl plac pe Daniil şi în afara terenului, e o persoană grozavă, dar pe teren e unul dintre cei mai dificili adversari. O să vină timpul în care vei câştiga un titlu de Grand Slam, sunt sigur", a spus Nole la ceremonia de premiere.

Djokovic s-a impus  pentru a noua oară, record absolut, la turneul Australian Open, a treia oară consecutiv, şi a ajuns la 18-lea trofeu major. El a mai câştigat la Melbourne în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019 şi 2020.

Daniil Medvedev a mai jucat o singură finală de Grand Slam, în urmă cu doi ani, la US Open 2019, când a fost învins de Rafael Nadal (5-7, 3-6, 7-5, 6-4, 4-6).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite