„Naţie mediocră, cerşim cu disperare locul 1 mondial!“ Moise Guran, după eşecul Simonei Halep de la Cincinnati

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Moise Guran şi-a exprimat opinia după ce Simona Halep a ratat posibilitatea de a urca pe locul 1 mondial.

Într-un editorial publicat pe moise.ro, jurnalistul condamnă atitudinea celor care o critică pe Simona Halep pentru faptul că nu a devenit lider mondial WTA.  

Sub titlul,  "Naţie mediocră, cerşim cu disperare locul 1 mondial!", Moise Guran scrie: 

"De acum este/ar trebui să fie clar pentru toată lumea că Simona nu este pregătită să devină locul 1 mondial în tenisul feminin. Pur şi simplu sunt alte fete mai puternice, mai pregătite poate (nu mă prea pricep), care-şi doresc mai mult victoria, cum zicea o celebră perlă a jurnaliştilor sportivi. Nu asta dezbat eu, deşi o simpatizez şi eu pe Simona şi mi-aş fi dorit foarte mult, pentru ea, să reuşească această performanţă pe care o tot ratează. Ghici ce! Adevărata performanţă nu este să ajungi pe locul 1, ci să rămâi acolo, dovedind că n-a fost vorba doar de o conjunctură, de retragerea Serenei şi de suspendarea rusoaicei ăleia înalte. Glumesc! Ştiu că o cheamă Sharapova, cum dracu să o uit!

Presiunea publică pusă pe Simona Halep are în ea ceva foarte bolnav. Simona n-are nicio vină, e vorba de o boală a naţiunii, identificată deja de către psihologi, aceea de a ne ascunde mediocritatea după vârfuri. Olimpicii care câştigă premiul I pe nu ştiu unde sunt făcuţi eroi naţionali, lumea savurează astfel de ştiri, fiecare se simte mândru, având în sfârşit confirmarea că face parte dintr-o naţie dotată, deşteaptă, ambiţioasă, de succes. Pentru un moment, realitatea cruntă din jur dispare, nu mai sunt gropi în asfalt, nu se mai surpă autostrăzile, mândria încălzeşte apartamentele cam reci iarna, mândria creşte pensiile şi tot ea explodează PIB-ul."

Citeşte AICI integral opinia lui Moise Guran 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite