Mondialul de handbal: România a pierdut meciul cu Norvegia şi a oferit trei momente memorabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a pierdut şi partida cu Norvegia de la Campionatul Mondial de handbal şi, indiferent de ce va face vineri cu Rusia, va încheia pe locul patru în grupă.

România a pierdut în faţa Norvegiei la Mondialul de handbal şi nu mai poate urca mai sus de locul patru. Ea va juca luni în optimi, cu Franţa sau cu Brazilia.

Pe lângă înfrângere, au existat trei momente triste şi amuzante în acelaşi timp.

1. La intonarea imnului României, toate handbalistele au cântat versurile, mai puţin una singură, Melinda Geiger, o handbalistă de etnie maghiară. Momentul a fost remarcat cu umor în studioul DolceSport, televiziunea care a transmis meciul, iar fostul selecţioner Radu Voina a glumit: "Poate nu are voce, să nu facem un caz din asta!".

2. În minutul 45 al partidei, Norvegia conducea România cu 21-13, iar selecţionerul Tomas Ryde a cerut timeout. Nici el, nici secundul Buceschi nu au scos vreun sunet, iar fetele au început să se încurajeze singure. "Să luptăm până la capăt, nu mai contează scorul", a strigat Valentina Ardean. "Eu aşa ceva nu am mai trăit", a spus Radu Voina, referitor la acest moment. "Oricum, a avut efect, pentru ca de la opt goluri ne-am apropiat la patru".

3. În fine, pe lângă prestaţia modestă, România a reuşit contraperformanţa să nu dea gol într-un moment când avea dublă superioritate numerică. Norvegiencele chiar au întrebat portăriţa la un time-out pe care dintre extremele României să o lase fără marcaj să arunce la poartă. 

Citeşte şi: 

Radu Voina: În afară de Cristina Neagu, restul pasează dreapta-stânga

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite