Mircea Lucescu şochează: ce n-a făcut antrenorul român după ieşirea din lupta pentru titlu. Ruşii l-au desfiinţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zenit a fost învinsă de Spartak Moscova şi a ieşit din lupta pentru titlu. În loc să dea vina pe arbitraj, „Il Luce“ a admis că echipa sa a fost inferioară adversarului.

Paşte nefericit pentru Mircea Lucescu în Rusia! Sâmbătă, echipa sa, Zenit Sankt Petersburg a ratat şi ultima şansă de a reintra în lupta pentru titlu.

Elevii românului au fost învinşi pe terenul liderului Spartak Moscova (1-2), iar rezultatul a mărit distanţa între cele două formaţii la 11 puncte cu şapte etape înainte de final. Astfel, un sezon care începuse bine pentru „Il Luce“, cu Supercupa cucerită în iulie 2016, pare acum compromis. Zenit a fost eliminată şi din Cupa Rusiei, încă din optimi, iar în Liga Europa a părăsit competiţia în 16-imi. Având în vedere acest bilanţ, presa locală l-a desfiinţat pe omul care ar fi trebuit să ducă Zenit spre un nivel superior.

„Lucescu, zbor spre casă“

„Zenit s-a transformat într-o ruină. Cu excepţia unor momente de la mijlocul reprizei secunde, clubul din Sankt Petersburg a pierdut clar duelul cu Spartak. Şi, de fapt, întregul campionat. Meciul a devenit clar în momentul în care Mircea Lucescu se uita pe telefon la faze în timpul jocului, atunci când nu i-a fost acordat un penalty, părând că se pregăteşte pentru conferinţa de presă“, a scris „Sport Express“. 

Sursa citată şi-a extins atacul şi la nivelul conducerii administrative: „Probabil, clubul a făcut o greşeală că nu l-a dat afară pe român (n.r. – Mircea Lucescu) la începutul primăverii, atunci când nu era încă totul pierdut. Cine ştie? Pe de altă parte, nimic nu e de mirare. Lucescu nu e cauza, ci doar consecinţa crizei în care Zenit se află de câţiva ani. Însă toată vina e, desigur, <<la altcineva>>. Poate chiar acum, Lucescu e ajutat să-şi aleagă un zbor confortabil spre casă“.

„Să nu pierdem iarăşi Liga“

Chiar dacă în prima repriză a meciului cu Spartak, Lucescu s-a uitat pe telefonul mobil al secundului la o fază în care Zenit a cerut penalty pentru un henţ în careu, la conferinţa de presă, tehnicianul de 71 de ani n-a făcut referire la arbitraj.

„Doar Spartak mai poate oferi cuiva titlul, la cum a jucat în ultima perioadă. Merită primul loc şi a meritat şi victoria contra noastră. Noi trebuie să facem tot posibilul pentru a lupta pentru un loc în Liga Campionilor. Zenit nu poate rămâne pentru al doilea an la rând în afara Ligii“, a afirmat „Il Luce“.

Întrebat, totuşi, despre faza penalty-ului, Lucescu l-a lăsat pe secundul său, Alexandru Spiridon, să ofere răspunsul: „Am revăzut faza chiar pe bancă. E clar că mingea a fost oprită cu mâna lui Kombarov“.

Ultimul cuvânt i-a aparţinut lui Lucescu, acesta încercând să explice rezultatele sub aşteptări din acest sezon: „Am cedat mulţi jucători importanţi în timpul sezonului, nu toţi cei care au venit s-au adaptat încă jocului nostru. Ivanovici nu e încă la potenţialul său maxim, iar Danny nu mai e la nivelul său. Şi i-am pierdut şi pe Hulk, Witsel şi Garay faţă de sezonul trecut“.

Înapoi la Galata?

Plecarea lui Lucescu de la Zenit e la nivel de zvon, însă, în cazul în care s-a produce, se vehiculează că românul l-ar înlocui pe croatul Igor Tudor la Galatasaray. „Il Luce“ a mai pregătită Galata, între 2000 şi 2002, câştigând un titlu şi Supercupa Europei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite