Mircea Lucescu, debut complet ratat pe banca Turciei: Mondialul e departe! Italia, umilită de Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima sa partidă la cârma otomanilor, „Il Luce“ s-a întors în Ucraina, acolo unde a cunoscut gloria cu Şahtior Doneţk. Sâmbătă însă, elevii românului au fost depăşiţi clar de gazde, aşa cum, la Madrid, pe „Santiago Bernabeu“, Italia a fost călcată în picioare.

Instalat cu surle şi trâmbiţe ca selecţioner al Turciei, Mircea Lucescu a cam stricat ce realizase predecesorul său, Fatih Terim. Cu acesta, turcii obţinuseră trei victorii consecutive în preliminariile Mondialului din 2018: 2-0 cu Kosovo, 2-0 cu Finlanda şi 4-1 cu Kosovo în deplasare. Terim a fost însă schimbat, după ce s-a certat cu vedetele din lot în frunte cu Arda Turan.

Sâmbătă, la Harkov, cu Turan introdus din minutul 68 şi cu Lucescu pe bancă, Turcia s-a scufundat repede. „Dubla“ lui Yarmolenko (18, 42) a stabilit scorul la pauză, iar după reluare tabela a rămas neschimbată. Eşecul a aruncat Turcia pe locul 4 din 6 în grupa I, iar în cele trei partide rămase, elevii lui Lucescu au de jucat cu: Croaţia (acasă), Islanda (acasă) şi Finlanda (deplasare).

Clasament: 1. Ucraina 14p, 2. Croaţia 13p, Islanda 13p, 4. Turcia 11p, 5. Finlanda 4p, 6. Kosovo 1p

*Meciul Croaţia - Kosovo a fost suspendat în minutul 22, la scorul de 0-0, din cauza condiţiilor meteo, aşa că ambele formaţii au câte un joc mai puţin disputat. 

Spania, cu un pas la Mondiale

Grupa G a avut două echipe pretendente la calificarea directă după tragerea la sorţi: Spania şi Italia. Meciul direct jucat la Torino s-a încheiat 1-1, iar cele două formaţii au învins pe linie în restul partidelor disputate până sâmbătă, la Madrid.

Pe „Santiago Bernabeu“ însă, n-a existat decât o singură echipă: Spania. A fost 2-0 la pauză (Isco 13, 40), iar la reluare Alvaro Morata (77) a stabilit scorul final: 3-0.

Clasament: 1. Spania 19p, 2. Italia 16p, 3. Albania 12p, 4. Israel 9p, 5. Macedonia 6p, 6. Liechtenstein 0p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite