Messi - Suarez - Neymar, cea mai bună tripletă din istorie. Cifre fantastice pentru atacul Barcelonei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suarez - Neymar - Messi
Suarez - Neymar - Messi

Messi, Suarez şi Neymar au atins cifre incredibile în 2015. Cei trei au marcat împreună mai multe goluri ca Real Madrid .

Tripleta MSN a lovit din nou sâmbătă seara, când Barcelona a câştigat cu 4-0 partida de acasă cu Real Sociedad.
Succesul cu bascii vine în completarea unei perioade fenomenale pe care o traversează echipa catalană, pornită în misiunea a de a cucerit tripla istorică – campionat, cupă, Liga Campionilor – pentru a doua oară consecutiv. Contra Realului din Sociedad au punctat tot starurile Neymar, de două ori, Suarez şi Messi, iar golurile tripletei din America de Sud au rotunjit cifrele unui trio care a devenit, neoficial, cel mai bun din istoria fotbalului.
Astfel, MSN a punctat de 125 de ori în acest an, din totalul de 160 de goluri al Barcelonei. Cu cele 125 de reuşite din 2015, MSN are mai multe goluri marcate ca echipe întregi, precum Real Madrid, de exemplu, care punctase de 110 ori până la jocul de aseară cu Eibar.
Messi, care a trecut şi peste o perioadă de accidentare, a punctat de 44 de ori, Neymar are 41 de goluri, iar Suarez 40. „Secretul e că ne înţelegem bine, pe teren şi în afara lui. E grozav să joc alături de ei, pentru că sunt superfotbalişti şi ne mai şi distărm pe teren. Am jucat cu fotbalişti remarcabili, ca Ronaldinho, Etoo, Villa, Henry, Pedro sau Alexis Sanchez, dar e greu să îi aşez pe acesştia la niveul lui Neymar şi Suarez pentru că îi consider cei mai buni din lume”, a explicat Leo Messi, care rămâne vioara întâi la Barcelona. Pentru atacantul argentinian, partida cu Sociedad a fost jocul oficial cu numărul 600 în tricoul Barcelonei şi al naţionalei pumelor, punctând în aceste meciuri de 469 de ori!
“Mă simt fantastic, niciodată nu mi-a mers atât de bine”, a spus şi Suarez, care a marcat cu Sociedad un gol spectaculos, din voleu. Victoria cu bascii menţine Barcelona în fruntea clasamentului la o distanţă confortabilă de Athletic Bilbao (patru puncte), fiind greu de crezut că cealaltă echipă din Ţara Bascilor poate ameninţa serios supremaţia Barcelonei.


78 la sută dintre golurile Barcelonei din 2015 au fost marcate de Messi, Suarez şi Neymar.

Triouri ofensive de succes
Alfredo Di Stefano, Francisco Gento şi Ferenc Puskas - Real Madrid (1955-1960)
George Best, Denis Law şi Bobby Charlton – Manchester United (1964-1969)
Gerd Mueller, Karl-Heinz Rummenigge şi Uli Hoeness - Bayern Munchen (1974-1978)
Gareth Bale, Karim Benzema şi Cristiano Ronaldo  - Real Madrid (2013-)
Lionel Messi, Luis Suarez şi Neymar – FC Barcelona (2014-)
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite