Medvedev îi ruinează visul lui Nadal! Turneul Campionilor va avea un câştigător în premieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medvedev

În cea de a doua semifinală de la ATP Finals, Rafael Nadal a fost învins de Daniil Medvedev, 3-6, 7-6, 6-3, după o partidă în care spaniolul a servit pentru meci.

Începutul întâlnirii a fost echilibrat, ambii jucători fructificând avantajul propriului serviciu în primele 6 game-uri. Din acest moment, Nadal a jucat excelent, a luat 12 din ultimele 16 puncte şi şi-a trecut în cont primul set, 6-3.

Partea a doua a debutat cu Medvedev la conducerea ostilităţilor. Rusul a condus cu 3-0 şi 4-1, după care Nadal a luat 4 game-uri la rând şi a avut şansa să închidă meciul pe propriul serviciu. Medvedev a făcut însă break-ul la zero şi a luat setul după un tiebreak spectaculos. În finalul decisivului, Nadal a părut tot mai lipsit de energie, Medvedev închizând meciul cu 3 game-uri consecutive, dintre care 2 pe serviciul spaniolului. 

Medvedev a reuşit calificarea în a doua finală importantă a carierei, după cea de la US Open 2019, în timp ce Rafael Nadal a mai irosit o şansă de a pune mâna pe singurul trofeu major care îi lipseşte din palmares. 

Duminică, de la ora 20.00, în direct la Eurosport, rusul îl va întâlni în ultimul act pe Dominic Thiem, austriacul trecând în cealaltă semifinală de liderul ATP, Novak Djokovic.

Theim îl conduce pe Medvedev cu 3-1 în meciurile directe. Ultima confruntare dintre cei doi a avut loc în acest an, în semifinalele US Open, unde austriacul a câştigat în minimum de seturi, 6-2, 7-6, 7-5.

Indiferent de învingătorul din finală, va fi al patrulea an la rând în care Turneul Campionilor va avea un campion în premieră.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite