„Meciul Dinamo - Craiova a devenit o parodie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodion Cămătaru
Rodion Cămătaru

Foştii internaţionali Rodion Cămătaru şi Ilie Balaci spun că ambele formaţii sunt în mare suferinţă. Cămătaru şi Balaci au evoluat şi pentru Craiova, dar şi pentru Dinamo. Dacă primul nu va ţine cu nicio echipă diseară, în schimb Ilie „merge pe mâna“ oltenilor.

Rodion Cămătaru şi Ilie Balaci au fost doi fotbalişti exponenţiali ai României. De-a lungul carierei lor, ei, formaţi şi lansaţi la Craiova, au jucat şi pentru Dinamo.

Mai citeşte şi:

Borcea: „Mititelule ai distrus Craiova!“ Mititelu: „Borcea a făcut mai multe ca Penescu! Aţi nenorocit fotbalul cu blaturile!“

Acum, Cămătaru este observator de joc din partea LPF, dar şi om de afaceri, în timp ce Balaci este antrenor la Al Kazma, în Kuweit. Ambii au acceptat să comenteze pentru „Adevărul" ce înseamnă un meci Dinamo - Universitatea Craiova, dar şi care este nivelul actual al celor două echipe.

Cămătaru nu priveşte duelul dintre Dinamo şi „Ştiinţa" ca pe un derby.

„Pe vremea mea erau adevărate derby-uri, acum sunt mai mult o parodie de meciuri. Atunci, un joc Craiova - Dinamo aduna 50.000 de oameni pe stadion şi mai rămâneau 20.000 de spectatori pe afară. Era miliţie călare, batalioane întregi de forţe de ordine", rememorează fostul atacant.

El consideră jocul de azi ca fiind unul normal de campionat, între echipe cu obiective diferite, dar care depind mult de startul de retur.

Cămătaru se dezice de Craiova de azi

Ex-internaţionalul a povestit şi cum era pregătit, în anii '80, pe când evolua în Bănie, un meci Dinamo - Craiova:

„Nu ne crispam când urma un astfel de meci, pentru că aveam valoare. Nu simţeam presiune, iar pe tunel glumeam, vorbeam de cu totul altceva, nici nu părea că ne interesează jocul, de se mirau şi adversarii. Dar, erau ambiţii mari, orgolii".

Ilie Balaci a „bifat“ 17 derby-uri Dinamo - Craiova (doar într-unul a fost dinamovist). A marcat 4 goluri, toate în favoarea oltenilor Foto: Mediafax

Ilie Balaci a „bifat“ 17 derby-uri Dinamo - Craiova

Cămătaru consideră că nu este nicio problemă că a jucat şi la Dinamo: „Lumea nu înţelege că totul ţine de profesionism. Cred că în 12 ani cât am jucat la Craiova mi-am făcut datoria, nu-ţi face nimeni statuie, poate doar dacă mori".

Referitor la actuala echipă a oltenilor, observatorul a replicat: „Pe mine nu mă reprezintă actuala echipă a lui Mititelu. Craiova mea era alta pe vremuri, eu pe aceea o ştiu şi o recunosc. Şi în niciun caz pe cea care va juca la Severin".

Balaci mizează pe Florin Costea

Deşi a evoluat pentru ambele cluburi, „Prinţul" şi-ar dori ca derby-ul de diseară să fie câştigat de olteni: "Craiova are nevoie de victorie pentru moral, întrucât o aşteaptă un retur dificil. Ar fi bun un 1-0, cu un gol marcat de Florin Costea, însă nici un 4-4 ca în urmă cu câţiva ani nu ar fi rău!".

„Prinţul din Bănie" crede că Universitatea ar fi avut mai multe puncte în clasament dacă i-ar fi avut pe Bornescu şi Dănănae la ultimele meciuri din tur: „Fără ei, Craiova a luat-o un pic la vale. Silviu Lung junior are calităţi foarte bune, dar el nu are experienţă. E bine să fie ajutat de colegi, mai ales acum cu Dinamo".

Cămătaru a luat „Gheata de Aur"

Rodion Cămătaru a marcat pentru Universitatea Craiova de 133 de ori în 289 de partide, în timp ce pentru alb-roşii a înscris 65 de goluri în 89 de meciuri. În 1987 a câştigat titlul de golgheter al României (44 de goluri), pentru care a primit apoi şi trofeul „Gheata de Aur" a Europei.

Balaci, de două ori jucătorul anului

Ilie Balaci a înscris 76 de goluri în 285 de partide pentru Universitatea Craiova şi un gol în 32 de partide pentru Dinamo. În 1981 şi în 1982, pe când evolua pentru alb-albaştri, mijlocaşul a fost de două ori desemnat cel mai bun jucător român al anului. S-a retras din activitate de la Dinamo, la 31 de ani.

Mititelu: „Borcea, eşti borfaş!"
Borcea: „Ai distrus Craiova!"


Numele arbitrului care urmează să conducă derby-ul Dinamo - Universitatea Craiova de diseară a născut tot felul de conflicte. Cei mai aprigi la mânie au fost finanţatorii celor două echipe, Cristi Borcea şi Adrian Mititelu (foto).

După ce olteanul a născocit ieri o poveste, cum că centralul partidei, Augustus Constantin, ar fi fost înlocuit cu Cristi Balaj, dinamovistul a acuzat şi strategia oltenilor.

„Ştiu eu că şeful arbitrilor, Ioan Igna, s-a întâlnit joi cu Borcea. Am mai multe informaţii şi dovezi. Ăsta e cel mai grav lucru", a spus, primul, Mititelu. Borcea s-a apărat: „Joi, la ora 11.00, eram la proces în Dosarul Transferurilor, în direct, la televiziuni. Omul ăsta e bolnav. El a distrus Craiova".

„Craiova nici nu trebuia programată în campionat"

Lui Mititelu i-a sărit ţandăra: „Ăsta e spiritul de borfaş de jucător. Penescu e mic copil pe lângă Borcea. Cât ar trebui Borcea să stea în arest, dacă Penescu a stat nouă luni?".

„Dacă unul ca Adrian Mititelu ţipă în fiecare etapă să fie schimbat arbitrul, e foarte, foarte, grav! A ajuns la retrogradare şi dă vina pe mine. Adrian Mititelu e falit, nu mai are bani şi dă vina pe mine. A vândut cei mai buni jucători. Incredibil! Universitatea Craiova nici nu trebuia programată în campionat", a replicat Borcea.

Aşa cum era stabilit, meciul de diseară va fi arbitrat de Augustus Constantin.

Adrian Mititelu
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite