Mărturiile Mariei Olaru. Cum le umileau Bellu şi Bitang pe gimnaste: „Dacă ne ziceau lalele însemna că suntem proaste, când spuneau lapte eram de fapt vaci!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Bitang şi Octavian bellu în faţa gimnastelor
Mariana Bitang şi Octavian bellu în faţa gimnastelor

Scandalul iscat de dezvăluirile pe care Maria Olaru le face în cartea sa autobiografică scoate la iveală noi metode de "lucru" ale cuplului Bellu - Bitang, la lotul naţional de gimnastică.

Maria Olaru povesteşte în cartea ei autobiografică episoade halucinante, în care tratamentul aplicat de cei doi antrenori sportivelor este de-a dreptul inexpliucabil. 

Cupa Americii 1997. „Ştiam că, filmând totul, organizatorii împânziseră locuri cu camere de luat vederi şi microfoane. Fuseserăm prevenite, să nu ne ia gura pe dinainte. (...) De altfel, şi antrenorii noştri şi-au luat toate măsurile de precauţie. Aşa au apărut în conversaţia lor, pe parcursul evoluţiilor noastre, cuvinte neobişnuite precum «lalele» sau «lapte». Chiar dumnealor, amabili, ne-au împărtăşit codul de descifrare: lalele, însemna, de fapt, proaste. Iar laptele nu semnifica deloc culoarea drapelului olimpic, ci... doar blânduţele văcuţe care îl produc”.

După ce echipa a terminat pe 2 în calificări la JO de la Sydney: „«Felicitările» au fost fără menajamente, pe măsura marelui eşec înregistrat. (...) Şedinţa în care am fost băgate, imediat după aceea, dădea impresia unei bombe psihologice, gata să explodeze la cea mai mică mişcare... din gură. Era un fel de teroare psiho-emoţională, dacă ţineai cont de vârsta şi fragilitatea celor mai multe dintre noi”.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite