Maria Şarapova s-a dopat cu o substanţă folosită doar în ţările fostei URSS. Medicamentul ajută şi la îmbunătăţirea performanţelor sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Şarapova
Maria Şarapova

Bomba bombelor în tenis a explodat după ce Maria Şarapova a anunţat că a fost depistată pozitiv la un control antidoping, derulat la Australian Open.

Rusoaica s-a apărat spunând a folosit un medicament, care abia anul acesta a ajuns pe lista substanţelor interzise. Numele acesteia este Meldonium şi provine din Letonia.

Substanţa este folosită în majoritatea ţărilor ex-sovietice, dar a nu a fost aprobată şi în Statele Unite, unde utilizarea ei este strict interzisă. Meldonium este recomandată în tratamentul anginei şi a infractului miocardic, dar dă rezultate şi în deficienţele neurologice şi în prevenirea diabetului. Meloniumul poate îmbunătăţi rezistenţa sportivilor, poate grăbi recuperarea după exerciţii, poate proteja împotriva stresului şi poate stimula activitatea şi funcţiile sistemului nervos.

Şarapova a afirmat că a folosit medicamentul Metformin, care conţine Meldonium, pentru că are în familie cazuri de diabet, dar şi pentru că răcea foarte des, având deficienţe de magneziu. 

Conform prospectului, medicamentul ajută şi la îmbunătăţirea performanţelor sexuale şi este unul dintre cele mai exportate produse farmaceutice din Letonia.

Nu doar Şarapova a căzut victimă acestui medicament, ci şi o altă sportivă din Rusia, Ekaterina Bobrova, campioană olimpică la patinaj artistic, la Olimpida de iarnă de la Soci, a fost depistată şi ea pozitiv la un control efectuat anul acesta, la mijloc fiind aceeaşi substanţă.

Citeşte şi: 

Şarapova dopată şi contestată de un lider WTA: "Să i se retragă toate titlurile. Eu nu am trişat!" 

Fapta Simonei Halep care a devenit subiect de polemică pe Facebook. Românca, într-o companie ruşinoasă

image

Citeşte şi: 

Şarapova, dopată. Ce suspendare au primit alţi jucători de tenis şi ce riscă ea

Federaţia Internaţională de Tenis: „Începând cu 12 martie, Maria Şarapova e suspendată provizoriu pentru dopaj”

Şarapova, dopată: prima reacţie din partea avocatului jucătoarei din Rusia. La ce pedeapsă se aşteaptă Maria

Ce lovitură! Maria Şarapova a picat un test antidoping! „Am făcut o greşeală uriaşă”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite