Articol publicitar

Manchester United - Chelsea: un derby de tradiţie pentru podium în Premier League

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premier League este mereu un campionat al meciurilor imprevizibile, acolo unde duelurile incendiare se ţin lanţ! Chiar dacă soarta campionatului pare tranşată în proporţie de 95%, Manchester City fiind deja desprinsa în câştigătoare, situaţia de pe podium încă nu este clarificata în totalitate, iar întâlnirea din etapa a 28-a, programată pentru 25 februarie, poate pune ordine în nebuloasa instalată în urma ultimelor partide disputate în Regat.

Aflată la doar trei puncte distanta de Liverpool şi la trei lungimi depărtare de Chelsea, Manchester United are de dat o bătălie crâncenă pentru a-şi conserva locul second şi, implicit, calificarea directa în Champions League sezonul următor. Deşi adversarele sale nu au, totuşi, un parcurs consistent în campionat, acestea nu trebuie subestimate.

Chelsea, o echipă cu rezultate modeste în ultima perioadă, încearcă sa mai spele un pic din gustul amar ar înfrângerilor din ultimele etape! După un eşec ruşinos în runda a 25-a, 0-3 pe teren propriu cu Bournemouth, şi un altul la fel de neaşteptat pe terenul lui Watford, cu 4-1,  elevii lui Antonio Conte au avut etapa trecută o tresărire de orgoliu în perspectiva dublei cu Barcelona.

Londonezii s-au impus pe teren propriu, în fata “lanternei roşii” din Premier League, West Bromwich Albion, cu scorul de 3-0, în etapa a 27-a, însă, jucătorii lui Chelsea nu ar trebui sa răsufle uşuraţi, mai ales când în joc este podiumul şi calificarea în Liga Campionilor.

În ultima etapă disputată, Man United a suferit o înfrângere surprinzătoare pe terenul lui Newcastle United, o echipă cu tradiţie din Albion, situată momentan în partea a doua a clasamentului. Pentru a nu pierde contactul cu rivala Manchester City şi a-şi securiza avantajul fragil pe care îl are în fata urmăritoarelor sale, Mourinho trebuie să îşi mobilizeze jucătorii şi să încerce sa îşi treacă în cont o noua victorie, chiar în dauna formaţiei pe care a antrenat-o în doua rânduri, intre 2004-2007 şi 2013-2015.

Manchester, favorită la casele de pariuri

Prin prisma performatelor obţinute în actualul sezon, Manchester United porneşte cu prima şansa să îşi adjudece toate cele trei puncte! Astfel, fanii din Romania ai trupei lui Mourinho au ocazia de a-şi dubla şansele de câştig, pariind pe succesul favoriţilor lor! Echipa clasată pe locul second în Premier League are o cota la victorie de 2.00, oferită de către agenţia britanica Sportingbet.

Însă nu ar trebui subestimate nici şansele de câştig ale jucătorilor prestigioasei case de pariuri din Regat, care mizează pe victoria formaţiei Chelsea! În cazul unui succes, sumele obţinute de către aceştia pot fi şi de patru ori mai mari, dacă observam ca pe site-ul Sportingbet, cota formaţiei patronata de Roman Abramovici este de 4.00.

O nucă tare pentru băieţii lui Conte!

United se poate dovedi o nucă tare pentru băieţii lui Antonio Conte, al cărui scaun se clatină după performanţele sub aşteptări ale echipei din capitala britanică. Jucătorii lui Mourinho au marcat, în 27 de meciuri, nu mai puţin de 51 de goluri, lucru care îi plasează pe locul al treilea în topul celor mai bune atacuri din prima ligă engleza! Mai mult, United nu a încasat decât 19 goluri! Cu o medie de 0.70 goluri primite/meci, “diavolii roşii” au cea mai bună apărare din actualul sezon, iar fundaşii săi le pot face viaţa grea atacanţilor londonezi!

Până în acest moment, Ibrahimovic şi compania au reuşit o performanţă senzaţională! 17 victorii, 5 remize şi doar 5 înfrângeri este bilanţul impresionant al “diavolilor roşii” din campionat. În Champions League, Man United şi-a trecut în cont nu mai puţin de 4 victorii consecutive în faza grupelor, doar înfrângerea de la Basel, din penultima rundă, rupând un pic din elanul trupei lui Mourinho.

Bilanţul întâlnirilor head to head dintre cele două formaţii demonstrează superioritatea “diavolilor roşii” din întâlnirile directe! Astfel, 76 de partide s-au încheiat cu victoria echipei antrenate actualmente de Jose Mourinho, fata de cele 53 de meciuri încheiate cu succesul oaspeţilor partidei de pe Old Trafford! 49 de meciuri s-au terminat indecis!

image

La capitolul “goluri marcate”, Chelsea se află deasupra lui Manchester: 85 de goluri au reuşit sa înscrie jucătorii lui United în ultimele 63 de partide directe, în timp ce fotbaliştii lui Chelsea au reuşit sa marcheze nu mai puţin de 93 de goluri. De aici rezultă o medie de goluri/meci favorabilă elevilor lui Conte: 1.48 faţă de 1.35.

Însă această statistică nu este pe deplin concludentă în privinţa candidatei certe la victorie. În ultimele doua întâlniri directe, ambele echipe şi-au împărţit victoria! United a învins-o pe Chelsea, te teren propriu, cu 2-0, pe 16.04.2017, în timp ce formaţia londoneză si-a luat revanşa în etapa a 11-a din Premier League, izbutind un succes la limită, cu 1-0, pe Stamford Bridge.

Belgianul Romelu Lukaku, francezul Anthony Martial, dar şi nou venitul Alexis Sanchez sunt speranţele lui Mourinho de care se leagă victoria gazdelor. Cu o medie de 0.46, respectiv 0.36 goluri/meci, cei trei sunt cei mai în forma jucători ai lui United.

Echipa din Manchester nu duce însă lipsa de vedete! Ibrahimovic, Rashford, Fellaini sau chiar francezul Pogba se pot dovedi oricând providenţiali, evoluţiile lor putând face diferenţa în partidele contra unor adversari puternici!

De partea cealaltă, Conte se bazează pe golgheterii săi, belgianul Eden Hazard şi Spaniolul Alvaro Morata, care au bifat câte 11 si, respectiv 10 reuşite în actualul sezon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite